TOPlist

„Apple Watch“ od Huawei nebudou vůbec levné! Známe evropskou cenu

Huawei Watch Fit 3
  • Huawei brzy vydá pomyslný klon Apple Watch
  • Hodinky Watch Fit 3 dostanou ne zrovna nízkou cenu
  • Fenoménu od Applu se ale podobají zejména svým designem

Čínský technologický kolos Huawei na tuzemský trh přinesl nový chytrý náramek a nyní se chystá do Evropy vydat chytré hodinky pro náročnější uživatele, které jako by Apple Watch z oka vypadly. Designově jim jsou neskutečně podobné a bůhvíjak nízkou cenovku u nich také budete hledat marně.

Zda se Huawei Watch Fit 3 budou prodávat v Česku, ačkoliv je to velmi pravděpodobné, zatím nevíme. Zkusili jsme se na to zeptat samotného výrobce a momentálně čekáme na jeho odpověď. Jak se nám ale podařilo zjistit, už nyní jsou hodinky zalistované v katalogu prodejce Alternate, díky čemuž známe ceny v sousedním Německu.

Huawei Watch Fit 3 budou zdánlivě k dostání ve verzích s koženým páskem a klasickým umělohmotným. Jak se dá očekávat, první jmenovaná varianta bude v důsledku svého prémiovějšího nádechu o něco dražší, konkrétně má vyjít na 179 eur (4 500 Kč v přepočtu). Levnější verze pak bude stát 159 eur (bezmála 4 000 Kč v přepočtu).

Hodinky Huawei Watch Fit 3 mají čtvercový AMOLED displej s 1,82palcovou úhlopříčkou a konstrukci navrženou v podobném duchu jako Apple Watch. Najdeme na ní tedy fyzickou korunku i naprosto minimálně vystouplé ovládací tlačítko. K dispozici samozřejmě budou nejrůznější funkce pro monitorování životních funkcí (tep, hladina kyslíku v krvi, spálené kalorie, menstruační cyklus atp.) a sportovní aktivity, s čímž souvisí také voděodolnost 5 ATM.

Nechal se Huawei Applem inspirovat až moc?

Zdroj: Alternate (1, 2)

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)