Hlavní obsah

V historickém centru Hradce Králové hoří podkroví domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

V historickém centru Hradce Králové, v ulici Mýtská, hoří v podkroví domu, kde jsou byty. Ulice je uzavřena, na místě je i hasičská výšková technika. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Nemá informace, že by byli na místě zranění, zasažený prostor byl zřejmě prázdný.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Zásah hasičů v historickém centru Hradce Králové

Článek

„Požár byl oznámen okolo 17:00, krátce před 18:00 velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru, dál se nešíří. Stále provádíme dohašovací práce na střešní konstrukci a v podkroví domu,“ uvedla v 17:50 Götzová.

Hasiči rozebírali střešní konstrukci, k hašení využili výškovou techniku, informovali na sociální síti X.

Ulice Mýtská vede dopravu od budovy krajského soudu do historického centra Hradce Králové, ve směru od soudu je jednosměrná. Pro motoristy jde o jedinou přístupovou komunikaci do této části města s Velkým náměstí a okolními ulicemi, kde je řada pamětihodností, ale i kaváren či restaurací. Za běžné situace opouští auta historické centrum na opačné straně hradeckého návrší, a to úzkou ulicí V Kopečku, která je ve směru z Velkého náměstí také jednosměrná.

Přes osm tisíc nahlášených pálení a dvacet zásahů hasičů kvůli čarodějnicím

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám