TOPlist

TOP 10 nejvýkonnějších Androidů dle AnTuTu za duben! Najdete na seznamu i váš model?

antutu benchmark nejvýkonnější telefony
  • AnTuTu Benchmark nám pravidelně servíruje žebříček nejvýkonnějších telefonů
  • Porovnává nejlepší vlajky, ale i vyšší střední třídu
  • V dubnu dominoval Qualcomm, MediaTek porazil v obou kategoriích

Populární benchmark AnTuTu nám pravidelně přináší žebříček nejvýkonnějších telefonů a ani duben není výjimkou. Žebříčku dlouhodobě vládly telefony s čipem Dimensity 9300 od MediaTeku, což se změnilo až v březnu, kdy se na první místo dostal ROG Phone 8 Pro se Snapdragonem 8 Gen 3. Jak vypadá situace nyní?

V žebříčku nejvýkonnějších vlajkových lodí za duben si tento výkonný SoC znovu vysloužil první místo. ROG Phone 8 Pro se pyšní průměrným skóre 2 120 210 bodů a s přehledem poráží konkurenci. Telefony s čipem od Qualcommu obsadily první čtyři příčky, nejlepší smartphone s MediaTek Dimensity 9300, což je Vivo X100 Pro, dosahuje v průměru na 2 055 987 bodů a obsazuje pátou příčku.

V segmentu střední třídy dominuje OnePlus Ace 3V se Snapdragonem 7+ Gen 3, který dosahuje průměrného skóre 1 441 870 bodů. O něco hůře skončilo realme GT Neo6 SE, třetí příčku si vybojovalo Redmi K70E s Dimensity 8300 Ultra a průměrnou hodnotou 1 378 953 bodů. Qualcomm tedy poráží MediaTek nejen u vlajkových lodí, ale i ve vyšší střední třídě.

Na závěr je potřeba zdůraznit, že syntetické benchmarky sice poskytují důležitou informaci o výkonu, ale při výběru telefonu byste měli zohlednit i další faktory, jako je kvalita fotoaparátu, výdrž baterie, typ a svítivost displeje, operační systém nebo délka softwarové podpory.

Našli jste v žebříčku váš telefon?

Zdroj: AnTuTu

Jakub Kárník
O Autorovi - Jakub Kárník

Jakub je znám svou nekonečnou zvědavostí a vášní pro nejnovější technologie. Jeho láska k mobilním telefonům začala s iPhonem 3G, ale dnes se spoléhá na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)