TOPlist

Přidání nových kontaktů bude hračka! Google příjemně změní aplikaci Kontakty

Kontakty Google redesign
  • Aplikace Kontakty Google zjednoduší přidávání nových kontaktů
  • Nabídka dostane modernější kabátek, který se zbaví zbytečných polí
  • Namísto nich vzniknou speciální tlačítka, pro zbytek existuje příslušná sekce

Google se připravuje na učinění zajímavě změny v další ze svých aplikací, která by mohla uživatelům zjednodušit přidávání nových kontaktů. Nabídka, v níž si můžete detailně přizpůsobit profil svého adresáta, si projde převlečením do kabátku, jenž znatelně zjednoduší orientaci.

Panel pro tvorbu nových kontaktů v aplikaci Kontakty Google momentálně nabízí více políček pro vyplnění osobních informací, než by bylo nutné. Většina uživatelů stejně zadá pouze jméno a telefonní číslo, maximálně fotografii, a e-mail, datum narození nebo další údaje vyplňuje pouze zřídka.

Uznávaný dataminer AssembleDebug ve svém článku pro Android Authority zveřejnil první screenshoty přepracovaného rozhraní nabídky, z nichž je patrné, že v budoucnu budou při tvorbě nového kontaktu zobrazována pouze doopravdy esenciální pole – jmenovitě jméno, příjmení, telefonní číslo a společnost.

Contacts
Contacts

Zbylé údaje, jako je e-mail, důležité datum nebo adresa, pak půjde přidat kliknutím na příslušná tlačítka. Pakliže ke svému novému kontaktu budete chtít doplnit ještě podrobnější informace (přezdívku, pracovní pozici, webovou stránku, druhé jméno, výslovnost jména atp.), postačí kliknout na tlačítko „Add fields“ (lze přeložit jako „Přidat pole“), které bude umístěné pod textovým polem pro připsání poznámek. Při vytváření kontaktu bude navíc rovnou možné přidat si jej k oblíbeným pomocí tlačítka s ikonou hvězdy v horní části nabídky.

Co se na novém designu líbí vám?

Zdroj: Android Authority

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)