Založ si blog

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

V detstve som bola platonicky zamilovaná  Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o nožnicovorukom Edvardovi, perfektnej komédie Beetlejuice, ospalej diery s nádhernou estetikou, úžasného sfilmovania života Eda Wooda, rozprávok ako Frankenweenie, Mŕtva nevesta, Predvianočná nočná mora, Dumbo… je toho naozaj veľa hodnotného a skvelého, čo Tim Burton tomuto svetu dal. Musím však poznamenať, že mám pocit, že jeho „nová“ tvorba upadá na kvalite.

Ono to začalo už „Dark Shadows.

„Remake mydlovej opery“ postráda typický Burtonov zmysel pre humor,estetiku či zaujímavý dej. Hoci som fanúšikom upírov v popkultúre nikdy som nedokázala prísť na chuť „Twillight ságe“ a nedokážem prísť na chuť ani tomuto. Málo rozvinuté postavy. Príležitostí pre rozvinutie deja a humor tu bolo mnoho. A mnoho z filmu nedávalo žiadnu logiku. A nemôžem si to odpustiť. Deppová vizáš v tomto filme pôsobila ako z parodie.

Honorable mechanism Fraction tim burton dark shadows Disguised Springboard highway

Wednesday

Seriál ktorý dosiahol obrovský svetový úspech. A vdaka editom na tiktoku si ho mnohí spájajú s refrénom zrýchlenej verzie piesne od Lady Gaga-Bloody Mary.
I’ll dance, dance, dance
With my hands, hands, hands
Above my head, head, head
V skutočnosti Wednesday v scéne z epizody seriálu tancuje na skladbu od The Cramps- Goo Goo Muck. Výtvarne oveľa lepšie spracované ako temné tiene. ALE! to okaté vykrádanie iných fantasy filmových diel! Harry Potter,Blade,x-men… A vykreslenie a správanie sa Wednesday Addams pôsobí strašne pozersky. nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do klasického teenagerského netflixovského seriálu.
nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do stereotypného seriálu z prostredia strednej školy..

Nie, nikomu by nespadla z hlavy koruna

16.05.2024

Ukazovanie prstom,hranie sa na detektívov,viac urážok a mnoho iného…Nikomu nespadne koruna z hlavy ak prizná, že jedinec v jeho názorovom/ideologickom spektre môže mať násilné/vraždené pohnútky. V „Mojom“, „Tvojom“, „Jeho“…“Ich“. Nemyslím si, že som jediná, kto si už dávnejšie prečítal hrozné veci ako tak od [...]

Otvorený list Nikitovi Slovákovi

15.05.2024

Píšem vám tieto riadky na tejto platforme. Nie, nemyslím si, že je to zbabelé a neférové. Všetko, čo sem napíšem, by som vám napísala aj pod váš príspevok na Facebooku pod svojím menom a s vlastnou fotografiou. Ale váš profil ste si nastavili tak, že vám vaše príspevky môžu komentovať len ľudia vo vašom zozname priateľov. Párkrát som zaregistrovala, že sa zvyknete [...]

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

12.05.2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou [...]

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazili člny. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Štyri dni po atentáte na Fica: Premiér je mimo ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej vážny

19.05.2024 11:22, aktualizované: 12:30

Roberta Fica zasiahli štyri strely z piatich a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Pellegrini

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45, aktualizované: 13:00

Prezidentka Čaputová uviedla, že možnosť stretnutia je otvorená, je jedno kedy a kde sa uskutoční.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 197554x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy