Vést Netanjahua k odpovědnosti není antisemitismus

sanders 24 flickr
2.5.2024 08:48
Americký senátor Bernie Sanders soudí, že je nesmírně důležité činit izraelskou vládu odpovědnou za její činy v pásmu Gazy. "Není to antisemitismus," dodává.

Sanders vyjádřil názor, že „naprostá většina Američanů je znechucena Netanjahuovou válečnou mašinérií v Gaze“ a nechce Izraeli posílat další pomoc. Zdůraznil, že touha pohnat izraelskou vládu k odpovědnosti za její činy v pásmu Gazy není antisemitismus.

Sanders  odmítl tvrzení izraelského premiéra, že „antisemitismus“ je příčinou protestů na univerzitních kampusech USA.  Podle jeho pohledu  ve Spojených státech  antisemitismu existuje, ale antisemitismus není touha vést  Netanjahua k odpovědnosti za jeho činy v Gaze, které – jak senátor zdůraznil – jsou „bezprecedentní v moderní historii válčení."

Bernie Sanders upozornil na zničení izraelských domů a infrastruktury v pásmu Gazy a také na smrt více než 30 000 Palestinců od října loňského roku, což je důvodem touhy pohnat izraelskou vládu k odpovědnosti.  "Když vznesete tato obvinění, není to antisemitismus, ale realita," řekl. „Musíme upozornit na bezprecedentní humanitární katastrofu, která se v současnosti odehrává v Gaze,“ dodal.

 

 



Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.