bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z ruského Krejčího dělníkem ledu. I tak Kuzněcov oslňuje

2. května 10:05

Tomáš Zatloukal

Devět minut a 46 sekund. Tolik času naposledy mezi mantinely strávil Michael Amadio. Borec ze čtvrté pětky Vegas Golden Knights. Jevgenij Kuzněcov, vyhlášený kejklíř, co byl v roce 2018 nejproduktivnějším hráčem celého play-off, odbruslil za Hurikány z Caroliny jen o minutu víc. Přesně. Není to málo, Antone Pavloviči?

Kuzněcov býval ligovou star.

Jenže za poslední roky zažil pár kotrmelců, asi nejvíce zarezonovala nahrávka, na níž byl zachycen u stolku s bílým práškem. A také stopka za pozitivní test na kokain po mači o bronz na MS 2019.

Vysloužil si pověst „zlobivého dítěte”, (nejen) ve Washingtonu byl za enfant terrible také Jakub Vrána.

U Caps nakonec nezůstal ani jeden. Kuzněcov se stěhoval na vlastní žádost letos v březnu.

Šanci dostal od Canes, nicméně Carolina v čele s náročným koučem Rodem Brind’Amourem drží rodáka z Čeljabinsku raději pěkně zkrátka.

Nepřivedla ho jako spasitele útočných řad, ale jako doplněk.

A Kuzněcov na malém prostoru ukazuje, že hokej hrát nezapomněl. Minule bral dva body, celkem jich za první kolo s průměrným ice-timem 11 minut a 20 sekund má kvartet!

Blýskl se třeba proměněným trestným střílením, při kterém vytáhl svou oblíbenou fintu.

Ke kleci se pomaličku ploužil, míchal při tom kotoučem a nakonec vypálil pod vyrážečku. V zámoří tomu říkají „Kuzy Crawl”.

„Je to skvělý hokejista a dal důležitý gól ve zlomovém okamžiku. Mám z něj radost, ohromně nám pomohl,” pochválil Kuzněcova Brind’Amour.

Nechává ho hrát sice až ve čtvrté brázdě, ale zase mu k ruce dává Jesperiho Kotkaniemiho. Rychlého Fina, se kterým si může vyměnit puk.

A pokud bude Kuzněcov bodovat i dál a vyhne se laxnosti v defenzívě, nepochybně ho „Rod the Bod” využije víc.

Dobře ví, že kreativní centr kdysi zazářil ve vyřazovacích bojích 32 body, rozhodoval zápasy i celé série. Podobně jako třeba David Krejčí, který bodování v bitvách o Stanley Cup ovládl dokonce dvakrát.

Zároveň je mu jasné, že už to není ten samý hráč.

Ale vůbec se nebude zlobit, pokud si Kuzněcov rozpomene na co největší porci ze svého kumštu. Momentálně má, po rozpačité základní části, našlápnuto skvěle.

Je to poněkud atypický člen poslední lajny, když se ovšem podíváte napříč kluby NHL, tak takzvaná „checking line” už dávno není jen o napadání a tvrzení muziky.

Už umí udeřit i jinak než pěstmi.

Byť třeba u newyorských Rangers najdete dokonalou ukázku staré školy s Mattem Rempem. I v tom bude střet Hurikánů s Blueshirts atraktivní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.