Režisér filmu The Legend of Zelda neplánuje ve své adaptaci příliš používat motion capture

"Vytvoříme něco skvělého."

Režisér filmu The Legend of Zelda, Wes Ball, se vyjádřil ke svým plánům pro hranou adaptaci a prozradil, že nepreferuje použití motion capture v celém filmu.

V rozhovoru pro Polygon, Ball krátce po režii filmu Kingdom of the Planet of the Apes, který byl náročný na CGI, vyloučil, že by natočil The Legend of Zelda film kompletně s motion capture, a řekl, že to "pravděpodobně není jeho volba". Zopakoval, že chce, aby jeho adaptace dobrodružné fantasy série od Nintenda působila "přirozeně" a "reálně".

Ball podpořil svou vizi filmu a řekl: "Tvrdě pracujeme a vytvoříme něco skvělého." Je to něco, o čem přemýšlel už dlouho, protože se poprvé podělil o své přání režírovat film o Zeldě v roce 2010, i když tehdy přiznal, že si to představoval jako "další velký mo-cap film podobný Avatarovi".

Motion capture (zkráceně mo-cap) je technika, která zaznamenává pohyb objektů nebo lidí a následně tyto pohyby mapuje pro animaci 2D nebo 3D modelu. Ball ji naposledy použil při natáčení Kingdom of the Planet of the Apes a plánuje zařadit "surovou" verzi tohoto filmu na domácí nosiče, aby nabídl určitý vhled do tohoto procesu.

"V Kingdom of the Planet of the Apes je asi 30 nebo 40 minut plné počítačové grafiky," řekl. "Každý list, každý kousek kůry, víte, plná počítačová grafika. Takže jsem trochu ochutnal ten zážitek z Avatara, kde jsou jen herci na mo-cap scéně, kteří to musí přesvědčivě zahrát s různými krabicemi či objekty. To byla opravdu zábava."

Společnost Nintendo loni v listopadu oznámila plány na vytvoření hraného filmu The Legend of Zelda ve spolupráci se Sony Pictures. Podrobnosti o tom, jak bude navazovat na hit herní společnosti jsou zatím většinou tajemstvím, i když Ball už dříve naznačil, že by ho rád viděl jako "hraného Miyazakiho".


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala ADELE ANKERS-RANGE z IGN US.

V tomto článku
Další podobné
Komentáře