bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pietrangelo opět potopil Vegas! Musíme disciplínu zlepšit, velí Cassidy

2. května 14:00

Tomáš Zatloukal

Alex Pietrangelo? Dvakrát vyhrál Stanley Cup. Patří ke klíčovým hráčům Zlatých rytířů, třeba díky znamenitému bránění soupeřových přesilovek. Jenže dva zápasy po sobě početní převahu Dallasu věnoval zbytečným faulem, a pak na ledě citelně chyběl. Tentokrát z toho byl vítězný gól z hole Jasona Robertsona.

Jeden z nejzkušenějších plejerů, obětavý tahoun, vůdčí typ.

Chlap, co zvládne odehrát koňské porce minut.

To je Pietrangelo, jak ho zná hokejová veřejnost. Jako machra schopného až heroických kousků.

Jenže také v sobě má italský temperament. A ten občas probublá v krajně nevhodnou chvíli. Stačí si vzpomenout na loňskou sérii s edmontonskými Olejáři a sekeru adresovanou Leonu Draisaitlovi.

Byla z toho suspendace na jeden mač.

Momentálně jím hodně pomáhá Stars. Těm se povedlo otočit sérii z 0:2 na zápasy (a to začínali na svém ledě) na 3:2 a od postupu je dělí jediný triumf.

Kouč Golden Knights Bruce Cassidy z toho pochopitelně radost nemá.

A při tiskové konferenci se neschovával za fráze. Na dálku vyčinil i Pietrangelovi, od kterého čeká výkon hodný opory a ne zkraty. „Tak ostřílený borec by měl vědět, co se smí,” pověděl.

Když se vegaského trenéra zámořští novináři ptali, zda ho Pietrangelo zklamal, nebo překvapil, řekl: „Obojí.”

Jistě, Pietrangelo možná šel po Tyleru Seguinovi zostra s chvályhodnou motivací. Asi se chtěl i zastat svého parťáka Shey Theodorea, kterého Seguin předtím trefil do hlavy.

Jenže situaci nezvládl. Byl z toho interkontinentální hovor, hodně drahé dvě minuty. „Musíme naši disciplínu zlepšit,” velí Cassidy.

Samozřejmě má na mysli především Pietrangela, který dvě partie v řadě dostal školácký trest za hrubost a Dallas pokaždé hozenou rukavici zvedl. V obou případech šlo o veledůležité trefy.

A tak Hvězdám chybí poslední krůček k postupu. A také odplatě za loňské finale Západní konference.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.