Hlavní obsah
Lidé a společnost

Doktor Abdaal vám předepíše léky na podporu produktivity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: osobní web Aliho Abdaala

Narodil se v Pákistánu, vystudoval medicínu na Cambridge, ale živí ho tvorba videí na témata produktivity, jak dosáhnout v životě finanční svobody a podobně.

Článek

15. května vyjde u nového nakladatelství Mimochodem kniha youtubera Aliho Abdaala Pohodová produktivita. Kniha vyšla v originálně v prosinci minulého roku, nicméně toto není recenze, knihu jsem dosud nečetla. Mohu však poskytnout výňatek z popisku knihy:

V této revoluční knize Ali odhaluje, jak můžou vědecké poznatky o produktivitě změnit váš život. Představuje tři skryté zdroje energie, které vaši produktivitu podpoří příjemným způsobem, a tři bariéry, které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři udržováky, které zabrání vyhoření a pomáhají v dosažení trvalého uspokojení. Vypráví inspirativní příběhy zakladatelů, olympioniků a vědců, kteří získali Nobelovu cenu a kteří ztělesňují principy „pohodové produktivity“. Navíc představuje realizovatelné změny, které můžete použít, abyste již dnes dosáhli více cílů a žili lépe.

Tento chlapík o tom, jak toho zvládnout hodně, ví věru své. Znáte z okolí nebo z médií lidi, kterých se neptáte na to, co dělají, ale spíše na to, co nedělají? Ali je přesně zástupcem tohoto typu lidí. Ve dvanácti se naučil kódovat a jeho první brigádou byla tvorba webových stránek. Vystudoval Cambridge s úmyslem stát se plastickým chirurgem a skutečně dva roky působil jako lékař.

Jeho youtube kanál, na kterém k dnešnímu datu najdete už téměř devět stovek videí odebírá 5,5 miliónů uživatelů z celého světa a každé jednotlivé video má přes půl milionu shlédnutí. První videa z roku 2017 ukazují doktora Abdaala z naprosto nečekaného světla – jako zpěváka!

Tvoří podcast Deep Dive, napsal knihu (opakování matka moudrosti), o tom, co funguje, když chcete prorazit jako youtuber tvorbou videí se ochotně dělí ve své online akademii youtubera na poloviční úvazek (Part Time Youtubera Academy je opravdovým názvem). A přestěhoval se do Londýna.

Dále vyvíjí uměle inteligentní nástroj Voice Pal, který funguje na audio bázi, tudíž budete moci umělce svůj prompt nadiktovat. Například na něj vychrlíte neuspořádané myšlenky a on vám je přeformuluje do pregnantních učesaných poznámek. Podle Aliho bude Voice Pal umět generovat i videa, aspoň taková je vize, neboť nástroj je zatím v betě.

Pokud váš potomek touží prorazit jako youtuber a vy máte obavu, že si tím v životě vydělá tak akorát na slanou vodu. Inu, hodně štěstí v pokusu zatajit mu existenci doktora Abdaala.

https://aliabdaal.com/about/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz