Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

S Feyenoordem Rotterdam toho za tři sezóny, které u něho jako kouč působí, stihl Arne Slot dost. Nejprve s tímto celkem došel do finále Evropské konferenční ligy, v dalším ročníku už zdvihal nad hlavu ligový titul a letos prozatím triumfoval v Nizozemském poháru. V boji o ligový titul je tým Ondřeje Lingra či Dávida Hancka zatím na druhém místě za Eindhovenem. O příchodu Arneho Slota na britské ostrovy se v minulosti spekulovalo v souvislosti s Tottenhamem.

Že právě Slot bude Kloppovým nástupcem, tak to uvítal samotný Klopp svým následujícím komentářem: "Líbí se mi, jak jeho tým hraje. Podle všeho, co jsem o něm slyšel, je to správný chlapík. To se mi moc líbí – dobrý chlapík, dobrý trenér. Mám z toho radost, pokud to dopadne. Zní to opravdu dobře."

Šestapadesátiletý Klopp letos v lednu uvedl, že po této sezóně u Liverpoolu skončí z důvodu odpočinku. U anglického celku totiž působí od října roku 2015, kdy do Británie přišel z Dortmundu. Během svého angažmá dokázal s Liverpoolem v sezóně 2019/20 po třiceti letech vrátit na Anfield ligový titul, hned třikrát se svými svěřenci došel do finále Ligy mistrů, přičemž tu v roce 2019 navíc vyhrál. Tehdy ještě Liverpool triumfoval v Superpoháru UEFA i na MS klubů. V sezóně 2021/22 přidal úspěchy na anglické scéně, když vyhrál jak Anglický pohár, tak Ligový pohár.

Dvojnásobný držitel Ceny Rinuse Michelse pro nejlepšího ligového kouče Arne Slot se v souvislosti s jeho budoucím angažmá nechal pro televizi ESPN nechal pouze slyšet následovně: "Samozřejmě bych tam rád pracoval."

Britská média pak spekulují o tom, že by se tak díky příchod Slota do Liverpoolu mohl stát novou akvizicí Reds i slovenský fotbalista se sparťanskou minulostí Dávid Hancko. „Ve věku 26 let by se mohl ukázat jako ideální dlouhodobá náhrada za Virgila van Dijka,“ tvrdí web Sportbible.

Ten tak připomněl, že Van Dijk má před sebou poslední sezónu v Liverpoolu, alespoň dle jeho dosavadní smlouvy. Slot by mimochodem tímto krokem s Hanckem potvrdil svou doménu spočívající v rozvíjení hráčů a v rozumné přestupové politice. Slovenský reprezentační obránce je totiž oporou Feyenoordu od roku 2022, kdy tam přišel ze Sparty za 8,3 milionu eur (209 milionů korun). Cena Dávida Hancka se momentálně pohybuje kolem 35 milionů eur (880 milionů korun).

Pro Hancka by byl příchod do Reds o to zajímavější, že je fanouškem tohoto anglického klubu od dětství. A že je k tomuto spojení skutečně blízko, tak o tom hovoří i nizozemský deník De Telegraaf.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta je blíže svému novému útočišti. FAČR souhlasila s nabídkou na vybudování stadionu na Strahově

Mistrovský klub fotbalové pražské Sparty dostal na posledním jednání valné hromady Fotbalové asociace ČR (FAČR) zelenou pro výstavbu nového stadionu na místě dnes chátrajícího areálu na Strahově. Sparta tak uspěla jako jediný zájemce v rámci mezinárodní soutěže o využití areálu se stadionem Evžena Rošického na Strahově s nabídkou ve výši zhruba 1,8 miliardy korun. Připomeňme, že tento areál je ve vlastnictví FAČR. Nyní její výkonný výbor bude jednat se Spartou, přičemž cílem těchto jednání bude uzavření smlouvy o budoucí realizační smlouvě. Spartu jako vítěze této soutěže pak asociace schválila téměř jednomyslně, jen čtyři delegáti se hlasování zdrželi.
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Aby si Sparta začala hledat nového trenéra. Podle médií se měl Priske dohodnout s Feyenoordem

Vypadalo to pro mistrovskou fotbalovou Spartu na klidné léto, během něhož bude posilovat kádr tak, aby se dokázala připravit na očekávané boje o účast v Lize mistrů. Jenže nyní to vypadá, že bude muset řešit nejožehavější otázku v tuzemském fotbale. Kdo ji vlastně bude trénovat? Jak nizozemská, tak i dánská média mají už totiž za hotovou věc, že se dánský stratég Brian Priske dohodnul s Feyenoordem Rotterdam, přičemž smlouvu s tímto klubem by mohl podepsat už během příštího týdne. Zbývá se už jen prý domluvit na výši odstupného se Spartou.

Více souvisejících

Fotbal Liverpool FC

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Odpálení rakety ATACMS.

Ukrajina údajně zaútočila na Luhansk raketami ATACMS

Ruské ministerstvo obrany v pátek obvinilo ukrajinskou armádu z útoku na město Luhansk v okupované části Donbasu na východě Ukrajiny, přičemž prý použila Západem dodané střely ATACMS. Zranění utrpělo nejméně 20 civilistů, informovaly ruské tiskové agentury s odvoláním na resort obrany.

před 1 hodinou

Volby, ilustrační fotografie.

Volby do Evropského parlamentu startují. Vše, co potřebujete vědět

Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti, v nichž Češi rozhodují o svých zástupcích v Evropském parlamentu na příštích pět let. Na výběr mají ze 30 stran, hnutí a jejich koalic. Podle průzkumů mají největší šanci na úspěch strany zastoupené ve Sněmovně. Volební místnosti se uzavřou dnes ve 22:00 a otevřou se opět zítra ráno, výsledky se ale lidé zítra nedozví.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Teroristé Hamásu

"Jen slova". Hamás zkritizoval plán Bidena na příměří v Pásmu Gazy

Plán na příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, jsou podle palestinského hnutí Hamás "jen slova". Usáma Hamdán, vysoce postavený představitel Hamásu sídlící v libanonském Bejrútu, uvedl, že Hamás nedostal žádné písemné závazky ohledně příměří. Uvedla to agentura AFP.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Sídlo EU

PŘEHLEDNĚ: Kam v Evropském parlamentu spadají vaši favorité u voleb?

Národní politické strany k volbám do Evropského parlamentu sice vypisují své vlastní kandidátní listiny pro jednu konkrétní zemi, v evropské instituci už ale poslanci nejsou organizováni podle státní, ale politické příslušnosti. V Evropském parlamentu tak existují politické strany a frakce, mezi nimiž rozdíl vysvětlíme v článku níže. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

Další proces s Trumpem se odkládá. Bude se prověřovat možný střet zájmů

Americký odvolací soud ve středu odložil proces v případu nezákonného zasahování do voleb ve státě Georgia, do kterého měl být zapojený i exprezident Donald Trump. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy