Hlavní obsah

Juniorka českého týmu Janík Motorsport zažila ostrou premiéru. Mladým nadějím se dařilo

Foto: Janík Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový okruh, nové závodní série, startovní pole našlapané početnou konkurencí. Na čerstvě vzniklou juniorku Orlen Janík Motorsport čekala o víkendu pořádná výzva. Mladíci ji však zvládli se ctí.

Článek

Uplynulý víkend se na maďarském Balaton Parku nejely jen „dospělé“ závody TCR Eastern Europe, ale také doprovodné závodní série. V nich se objevila nově vzniklá juniorka českého týmu Janík Motorsport a všechny moc zajímalo, jak se mladičkým závodním talentům na nové trati v cizím prostředí povede.

Juniorku Orlen Janík Motorsport reprezentovali polští jezdci Julian Śmiechowski v Clio Cupu a Franciszek Hałatnik v monopostu F4. Śmiechowski se vyšvihl už v kvalifikaci, kdy ve třicetičlenném startovním poli obsadil pěkné šesté místo. Nakonec z toho byly dvě cenné sedmé pozice v absolutní klasifikaci a dvě třetí místa v hodnocení juniorů.

Foto: Janík Motorsport

Mladí talenti z týmu Janíkovců mají po prvním víkendu důvody k úsměvům.

„Před sezonou v novém autě a s neznámými soupeři nikdy nevíte, kam se zařadíte. Byl to můj první ostrý závodní víkend v Clio Cupu, takže jsem se toho pořád hodně učil. Musím ale přiznat, že jsem sám sebe překvapil,“ uvedl po prvním závodním víkendu Śmiechowski.

Foto: Janík Motorsport

Součástí závodního víkendu byl i Clio Cup.

Situaci neměl jednoduchou ani jeho krajan Hałatnik ve formulovém voze. Ve všech třech vypsaných závodech na novém okruhu Balaton Park však bojoval s nejlepšími nováčky a v jízdě číslo tři už tuto kategorii vyhrál. Sám jezdec si pochvaloval hlavně to, jak během celého závodního víkendu dokázal zrychlovat.

Foto: Janík Motorsport

První víkend se juniorce Janík Motorsport vydařil.

„První setkání se soupeři ve formuli 4 nebylo snadné. Ale cítím, jak se krůček po krůčku zlepšuji. To bylo patrné už z toho, že jsem si v závodech postupně zlepšil nejlepší čas na kolo o téměř sedm desetin sekundy. Bylo to cenných 41 závodních kol, dozvěděl jsem se hodně o chování monopostu. Už se těším na další závody,“ uzavřel svou premiéru Hałatnik.

Související témata:
Orlen
Načítám