Marco Reus

Marco Reus | foto: AP

Reus neprodlouží smlouvu, po dvanácti letech odejde z Dortmundu

  • 4
Dlouholetý kapitán fotbalistů Dortmundu Marco Reus po 12 letech odejde z klubu. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní hráč se dohodl s vedením, že po sezoně neprodlouží končící smlouvu. Borussia to oznámila na webu.

Reus strávil v Dortmundu včetně působení v mládežnických kategoriích 22 let. V začátku profesionální kariéry hrál za Ahlen a mezi lety 2009 až 2012 za Mönchengladbach, po mistrovské sezoně 2011/12 se ale do svého mateřského klubu vrátil. Sám s ním nikdy bundesligový titul nezískal, sedmkrát skončil druhý za Bayernem Mnichov.

„V tomhle klubu jsem strávil více než polovinu svého života a užil jsem si tady každý den, i když se nám samozřejmě nevyhnuly ani těžší časy. Už teď vím, jak bude těžké se na konci sezony rozloučit. Zároveň jsem rád, že je ohledně mé budoucnosti jasno a že se můžeme soustředit na závěr sezony,“ uvedl Reus, jenž se loni po pěti letech vzdal kapitánské pásky.

Rodák z Dortmundu získal s Borussií dvakrát Německý pohár a třikrát Superpohár. V roce 2013 si zahrál finále Ligy mistrů a právě v ní má šanci na poslední velkou trofej. Aktuálně pátý tým německé ligy v úvodním semifinále porazil doma 1:0 Paris St. Germain a příští týden ho čeká odveta v Paříži.

Reus ve 424 soutěžních utkáních nastřílel za Dortmund 168 branek, což ho řadí na druhé místo klubových tabulek za Alfreda Preisslera, který ve 40. a 50. letech nasázel 177 gólů. V německé reprezentaci odehrál 48 duelů a trefil se patnáctkrát. O dalším Reusově angažmá zatím není jasno.

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko