TOPlist

Tento praktický větrák od Xiaomi osvěží i posvítí! Napodobuje slunce a přírodní vánek

Xiaomi chytrý větrák HyperOS
  • V Číně vychází praktická novinka do domácnosti od Xiaomi
  • Chytrý větrák Mijia Fan Light osvěží a současně i posvítí
  • Snaží se napodobovat sluneční svit a přírodní vánek

Xiaomi obohacuje svůj katalog produktů chytré domácnosti o další praktickou vychytávku, kterou by dozajista ocenili i mnozí Češi. Čínský technologický kolos na svém domácím trhu vydává stropní větrák Mijia Fan Light se zaváděcí cenou 549 jüanů (1 800 korun bez daně), který nejenže osvěží, ale také vám posvítí.

Na první pohled se může produkt zdát jako klasické stropní světlo, ale když se na něj podíváte pozorněji, spatříte trojici větráčkových lopatek. Poháněny jsou motorem s výkonem 35 W, který v kombinaci se čtyřmi speciálními režimy podle výrobce dokáže nasimulovat vánek, jako byste se zrovna nacházeli v přírodě. Zařízení přitom vydává hluk maximálně 54 dB, ale když vypnete světlo, hodnota klesne na 32 dB.

Světlo samotné láká na teplotu podobnou skutečnému slunečnímu spektru, což může snížit únavu očí a naopak přispět jejich celkovému blahu. Množství vyzářeného modrého světla je dle Xiaomi menší než u klasických LED zářivek.

Xiaomi MIJIA větrák

Xiaomi ve svých propagačních materiálech dále láká na proprietární noční režim, během něhož Mijia Fan Light automaticky nastavuje intenzitu větráku v závislosti na „změnách teploty lidského těla“. Nečekejte však, že by se zařízení chytře přizpůsobovalo přímo vaší teplotě na základě průběžného individuálního měření. V poznámkách pod čarou firma vysvětluje, že vychází z poznatků studie z roku 1989, takže se na základě obecné změny teploty lidského těla v průběhu dne snaží odhadnout, jaká intenzita by mohla vyhovovat zrovna vám.

Xiaomi MIJIA větrák

Stropní ventilátor, který je součástí chytrého ekosystému HyperOS, je možné ovládat aplikací v telefonu. První kusy se k čínským spotřebitelům začnou dostávat už 9. května, ale zda se produkt někdy podívá také do Evropy, nebo přímo k nám do Česka, si zatím netroufneme odhadovat.

Ocenili byste tento větrák od Xiaomi na českém trhu?

Zdroje: Xiaomiyoupin, Gizmochina

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)