Novinky

iOS 18 přinese větší integraci mezi aplikacemi Kalendář a Připomínky

Nativní aplikace na Apple zařízeních jsou velmi dobře zakomponovány do celého ekosystému. Dohromady se všechny tyto nástroje vzájemně doplňují a navíc nabízejí uživatelům obvykle jednodušší prostředí, s nímž se naučí skoro každý za pár minut pracovat. Je zde však jedna “nedokonalost”, jež se týká aplikací Kalendář a Připomínky. Samotná podstata těchto nástrojů vybízí k jejich úzkému propojení, ovšem realita je taková, že Kalendář a Připomínky fungují zcela oddělení. Dle poslední zprávy by se však tento fakt měl změnit, a to s příchodem aktualizace iOS 18.

Dle příspěvku od Marka Zivkovice z AppleInsider, Apple nyní testuje novou verzi aplikace Kalendář, jež přidává jednu zásadní funkcionalitu. Umožňuje totiž přidávat a organizovat připomínky i v aplikaci Kalendář. Zároveň poté přidává možnost nastavit čas, místo, prioritu a další parametry u každé jednotlivé připomínky. V tomto ohledu se jedná o velmi praktickou vychytávku, jelikož vás může ušetřit od přeskakování mezi Kalendářem a Připomínkami při plánování schůzek a úkolů.

Pokud budete chtít používat Připomínky stejným způsobem jako dnes, nebude se pro vás nic měnit. Vytvořené připomínky z Kalendáře se totiž ukládají jak do aplikace Připomínky, tak i do Kalendáře a ty vytvořené v aplikaci Připomínky by měly zůstat pouze v aplikaci Připomínky. V praxi tak bude na každém, zda se rozhodne tuto připadnou funkcionalitu využívat, nebo zůstane u stávajícího řešení. Na závěr je však vhodné zmínit, že Mark Zivkovic nemá z pohledu úniků kdovíjak bohatou historii, takže jeho příspěvky je třeba brát s určitou rezervou.

Tomáš Kočí

Student elektrotechnické školy, který doslova propadl technologiím všeho druhu. Jeho největší vášní jsou počítače, mobilní telefony a audio technika, a samozřejmě také vše, co souvisí se společností Apple. Volný čas tráví hraním na trubku a na bicí.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button