Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomenálny Messi. Šesťgólová smršť Interu Miami v druhom polčase a dva rekordy MLS

Argentínska superstar Lionel Messi vytvorila rekord americkej Major League Soccer za najvyšší podiel na góloch a v počte asistencii v jednom zápase.

05.05.2024 08:20
Lionel Messi a Luis Suarez Foto:
Lionel Messi a Luis Suarez si v nočnom zápase proti New Yorku Red Bull robili na ihrisku čo chceli.
debata

Messi bol nezastaviteľný počas vysokého víťazstva Interu Miami nad New York Red Bulls 6:2 v noci na nedeľu. Na triumfe sa podieľal gólom a piatimi asistenciami, čím vytvoril hneď dva rekordy MLS.

„Všetky góly boli pre zápas zásadne, ale Leo dnes večer urobil niečo historické s piatimi asistenciami a gólom,“ citoval ESPN po zápase trénera Interu Gerarda Martina.

Ako správny kouč nezabudol spomenúť aj ďalších svojich zverencov, ktorí výrazne dopomohli k jednoznačnému výsledku. „Nemôžem zabudnúť na tri góly Luisa Suareza a dva Rojasa.“

Pozrite si genialitu Lionela Messiho, jeho päť asistencii a gól v jednom zápase MLS.

Inter Miami s fenomenálnym Messim pritom po polčase prehrával 0:1, no šesťgólovou smršťou v druhej časti hry dokázal, že je zaslúžene lídrom Východnej konferencie MLS.

Messi a Suarez majú po dnešku na konte po 10 gólov v tejto sezóne a kapitán majstrov sveta z Argentíny vedie štatistiku asistencii s 12 prihrávkami.

„Hrať s Leom je jednoduché. Poznáme sa a niekedy si môžete všimnúť, že vieme, kde ten druhý je, a robíme pohyby bez toho, aby sme sa museli jeden na druhého pozerať. Je to dobré pre mužstvo,“ povedal Suarez.

Tréner Martino a Messi sa môžu pochváliť dlhou históriou. Ich kariéry sa pretínali v FC Barcelona a ako súperi sa stretávali v čase, keď viedol Martino reprezentácie Paraguaja a Mexika.

SR Futbal FL 20.kolo Trnava Ružomberok TTX Čítajte viac Ďuriš videl červenú, Trnava vedenie ubránila. Oslavujúci Slovan stratil zápas v nadstavenom čase

„Spomínam si na zápas s Valenciou, keď sme prehrávali 0:2 a nakoniec sme vyhrali 3:2, keď všetky góly strelil Leo. Vždy vymyslí niečo nové, ale zapojiť sa do všetkých šiestich gólov tímu je niečo, čo sa len tak nevidí,“ rozplýval sa Martino.

Messi je neoddeliteľnou súčasťou úspechov Interu Miami, čo dokazujú aj čísla. Ak bol v zostave mužstva, Inter zvíťazil v 15 z 25 zápasov. Ak v nej nebolo, boli to len 2 víťazstvá v 12 stretnutiach.

„Vždy je kľúčovou postavou zápasov. Spojenie medzi Messim a Luisom funguje dobre, ako za starých čias. Vedie o sebe a majú neuveriteľný vplyv na ofenzívnu hru,“ dodal Martino.

Lionel Messi a jeho nová luxusná vila na Floride Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi získal luxusnú nehnuteľnosť na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Major League Soccer #Inter Miami