Objev v Hitlerově sídle. Vědci našli ve Vlčím doupěti ostatky pěti lidí

Ve stínech historie, které obklopují bývalé sídlo Adolfa Hitlera zvané Vlčí doupě, provedli archeologové překvapivý nález. Pod zasypanými dřevěnými podlahami tohoto místního teroru bylo objeveno pět lidských koster, u kterých chyběly ruce a nohy, což vyvolalo mnoho otázek a donutilo výzkumný tým zavolat policii, píše web Daily Star.

Vlčí doupě, kdysi domov Hermanna Göringa a později ústřední místo nacistických plánovacích aktivit, se znovu stává předmětem zájmu, tentokrát z důvodu zjištění pravdy za tímto děsivým objevem. Dle záznamů byl dům v roce 1945 zničen, ale jeho základy zůstaly a staly se místem pro novodobé vykopávky.

Při prozkoumávání tohoto historicky významného místa narazil tým pod vedením archeologa Piotra Banszkiewicze na dřevěné podlahy, pod kterými se skrývaly pozůstatky pěti osob. Analýza odhalila, že mezi nimi byli tři dospělí, jeden mladík a jedno dítě. Stav zubů u jedné z lebek naznačil, že se jednalo o starší osobu.

Oktavian Bartoszewski, člen vykopávkového týmu, vyjádřil šok z toho, co považuje za znepokojující nález. „Objasnění příběhu těchto obětí je nyní naší prioritou,“ uvedl. Tým okamžitě informoval místní policii, která začala případ prošetřovat jako možný zločin.

Zprávy o nálezu rychle přilákaly pozornost historiků i veřejnosti. Spekuluje se, zda Göring nebo jiní vysocí nacističtí činitelé věděli o existenci těchto těl. Pokud ano, může to poskytnout další důkazy o krutostech, které se v této izolované základně odehrávaly.

Zatímco archeologové pokračují ve vyšetřování a policie provádí své vyšetřování, Vlčí doupě zůstává místem, které každoročně přitahuje stovky tisíc turistů, zvědavých nahlédnout do temných koutů historie. Tento nejnovější nález jen zvýrazňuje, jak mnoho otázek zůstává nezodpovězených a jak hluboko mohou být skrytá tajemství minulosti.

Zdroj: Daily Star