Ve věku 79 let zemřel herec Bernard Hill, představitel krále Théodena z Pána prstenů

Ve věku 79 let zemřel herec, který se proslavil ve filmech Pán prstenů a Titanic.

Bernard Hill, který se proslavil jako král Théoden v trilogii Pán prstenů režiséra Petera Jacksona a jako kapitán Smith ve filmu Titanic, zemřel. Bylo mu 79 let.

Hill zemřel v neděli brzy ráno, uvedl jeho agent pro BBC. Příčinu úmrtí jeho zástupce nesdělil.

Hill byl dlouholetým hollywoodským veteránem a naposledy hrál v dramatu Reponder, za které získal cenu BAFTA, po boku Martina Freemana. V průběhu let se objevil v řadě filmů včetně Gándhího a Krále Škorpiona a také ve filmu Fable III.

Nejznámější však zůstává díky své nezapomenutelné roli krále Théodena ve filmech Dvě věže a Návrat krále. Tato role ho navždy spojila s Pánem prstenů, ačkoli přiznal, že o Prsteny moci „neměl zájem“, a označil je za „projekt na vydělávání peněz“.

Fanoušci vzdali Hillovi hold na sociálních sítích a vyzdvihli mimo jiné jeho epický projev v Návratu krále před bitvou na Pelennorských polích.

„Odpočívej v pokoji, Bernarde Hille - muži zodpovědnému za NEJikoničtější scénu v dějinách kinematografie,“ napsal jeden z fanoušků.

Jiní fanoušci si všimli jeho práce v seriálu Boys From the Blackstuff, kde hrál Yossera Hughese v „silném a neovladatelném výkonu“, který „zastavil celý národ“. Scénárista Alan Bleasdale řekl BBC, že Hillova smrt byla „velkou ztrátou a také velkým překvapením“.

„Zoufale jsem s ním chtěl pracovat. Všechno, co dělal - celý jeho pracovní postup, způsob, jakým pracoval, a jeho výkony byly vším, co jste si kdy mohli přát. Vždycky jste měli pocit, že Bernard bude žít věčně. Měl obrovskou sílu, fyzickou i osobnostní.“


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal KAT BAILEY z IGN US.

Další podobné
Komentáře