VIDEO: Iveta Bartošová byla výjimečná, říká její dvorní fotograf Schmiedberger

  • 1
Zavzpomínat na zpěvačku Ivetu Bartošovou mohou její fanoušci prostřednictvím aktuálně vydané knihy Iveta – fotografie tvořené s láskou, kterou za účasti Františka Janečka a Felixe Slováčka vyslal do světa její autor, fotograf Miloš Schmiedberger.

Kromě toho, že byl jejím dvorním fotografem, byl Miloš Schmiedberger také blízký zpěvaččin přítel. V knize se dělí o vzpomínky na společně strávené roky a přináší množství fotografií z různých období Ivetina života.

„Idea na knížku vznikla kdysi dávno, prakticky v minulém století, když jsme spolu začali fotografovat. A shodli jsme se, že bychom mohli někdy něco takového udělat. Ale stále jsme to odkládali, protože jsme neměli dostatek podkladového materiálu. A potom jsme ho zase měli moc,“ vysvětlil na křtu knížky autor Miloš Schmiedberger.

„Od prvního okamžiku, kdy jsem jí viděl, jsem si pomyslel, že je fotogenická. Jelikož mám jako fotograf obrazové vidění, říkal jsem si, že to bude jednou úžasný model. Moc jsem se na práci s ní těšil a povedlo se to. A vznikly z toho nejslavnější série té doby,“ svěřil se dále autor a dodal, že v knize Iveta – fotografie tvořené s láskou najdou zpěvaččini příznivci vše podstatné.

„Je tam přes 320 fotografií a čtyřicet kapitol textu o mém vztahu k ní. Iveta byla výjimečná nejen vzhledově, ale také silným životním příběhem,“ dodal Schmiedberger.

,