Založ si blog

Samuel Kráľ bol po „krste“ dlhšiu dobu terčom posmeškov… Príhody však zažíval ďalej.

Veselé príbehy z VB – 6.kapitola

     Zo spomienok na svoj krst, z ktorého puch cítil pekných pár dní, ho prebral telefón.

     „Večera je hotová… príď sa najesť!“ oznámil operačný.

     Jozef Kuchárek bol podľa Sama najlepší operačný dôstojník, pretože rád varil a cez službu sa postaral celému výjazdu o teplú večeru.

     Dnes pripravil kolienka s vajcom. Samo zbehol po schodoch a dlhou chodbou sa dostal na operačné stredisko. Jozef vedel, že je poriadny jedák, tak mu tanier naložil kopcom. Samovi chutilo a pýtal si dupľu. Jozef mu nabral a požiadal:

     „Rozveseľ nás nejakým vtipom.“

     K prosbe sa tiež pridali Tóno s Karolom. Samo zbadal na stolíku krížovky a hneďmu jeden napadol.

     „Žena lúštila krížovku a každú chvíľu sa pýtala muža, ako sa povie to… ako sa povie ono. Muž jej zakaždým dobre poradil a žena mu z vďačnosti polichotila… ty si taký šikovný, taký vzdelaný, taký múdry. Muž na ňu pozrel… ja som úplne normálny, to len ty si sprostá krava.“

     Výbuch smiechu bol úžasný a trval dosť dlho. Po večeri sa rozpútala debata a preberali rodinné problémy. Najskôr s deťmi, potom so ženami a nakoniec so svokrami. Postupne prešli k zaujímavým prípadom, ktoré zažili v práci. Samo spomenul prípad o utopencovi, čo mu v kancelárii prebehol mysľou. Keďže bol jeho krstom, zapamätal si ho aj s posmeškami kolegov.

     „Umelé dýchanie sa nedáva súčasne s masážou srdca!“ podotkol kolega zo susednej kancelárie.

     „Ak ťa niekto opľuje… musíš ho hneď ogrcať?“ pridal sa druhý.

     „Čo si ho chcel nakŕmiť, ako vtáky kŕmia svoje mladé?“ zadrel ďalší.

     Aj Vojto si znovu zažartoval na jeho účet. Okrem originálnej pitevnej správy pre vyšetrovateľa napísal druhú a dal Rudovi. Samo ju po príchode do práce zbadal na stole, no netušil, že je falošná. Zaskočilo ho posledné jedlo, čo utopený skonzumoval – bravčový rezeň s hranolkami a tatarkou. Keď čítal ďalej, všetko pochopil a milo sa usmial. V správe bola uvedená príčina smrti – chronická prejedavosť! S odôvodnením – zabila ho túžba skonzumovať viac, než jeden príslušník na kriminálke.

     Dnes si príhodu pripomenuli a všetci sa na nej opäť pobavili.

     „Povedz Jožovi o výhre Moskovskej vodky,“ požiadal ho Tóno.

     „S kamarátom Mirom sme boli v Prahe a z ničoho nič prišiel na nás hlad,“ začal Samo.

     Vošli do luxusného hotela a zamierili do reštaurácie. Vo dverách stál čašník a oznámil:

     „Dovnitř nemúžete jít… já vás usadím, až se něco uvolní.“

     Všetky stoly boli komplet obsadené, iba pri jednom sedel mladý pár a mali dve miesta voľné. Na Samovo naliehanie sa ich čašník opýtal, či si môžu prisadnúť. Súhlasili. Miro si objednal mučkalicu s hranolkami a Samo takisto, len hranolky si dal dvojité. Dlho na jedlo čakali, tak Samo zahlásil:

     „Kde v riti je s tým jedlom… taký som hladný, že by som zjedol aj tri porcie.“

     „Myslíš tři mučkalice, jóó… a šest porcí hranolek, jóó?“ ozval sa prísediaci.

     „Jasné… tri mučkalice a šesť porcií hranoliek,“ potvrdil Samo a prísediaci neveril. 

     Dohodli sa…  Ak Samo zje tri porcie mučkalice a šesť porcií hranoliek, prísediaci zaplatí celý účet, plus fľašu Moskovskej vodky a ak nie, všetko zaplatí Samo.

     Prvú porciu zjedol rýchlo a prísediaci sa stále usmieval. Druhú jedol o niečo dlhšie a prísediacemu sa úsmev z tváre začal vytrácať. S treťou sa dosť dlho mordoval a asi v polovici mal krízu. Viackrát si odgrgol a pokračoval. Pri dojedaní prísediaci zbledol, a keď Samo objednal fľašu Moskovskej vodky, skoro skolaboval.

     „Nakoniec sme ju spolu vypili… s Leošem a Vendulou sa skamarátili a účet spoločne zaplatili,“ zakončil príhodu Samo. A na záver dodal:  „Leoš sa dosť opil a pri lúčení povedal… Již nikdy se nevsadím se Slovákem, ohledně jídla a pití.“

     „Tiež by som neveril, keby som ťa nepoznal, že dokážeš zjesť ako malý slon,“ poznamenal Jozef, ktorý sa na príhode dobre pobavil.

     Tóno spomenul prípad obesenca, čo kopal. Poznali ho do detailov všetci, nakoľko zabával príslušníkov minimálne pol roka…

…ako to bolo ďalej sa dozviete z knihy – Veselé príbehy z VB

Uverejnil som prvých šesť kapitol a kniha má 82 kapitol. Stačí zájsť do najbližšieho kníhkupectva, alebo si ju objednať z pohodlia domova cez internet. Prajem príjemné čítanie a veľa zábavy…

Veselé príbehy z VB je malá kniha s veľkou dávkou humoru, ktorá spestrí a rozveselí deň každému čitateľovi.

„Deň bez smiechu je premárnený deň!“

                  Charlie Chaplin

Samuel Kráľ si zaspomínal na jednu z prvých 24-hodinových služieb. Bola jeho krstom, preto mu navždy ostala v pamäti s udalosťami, ktoré nasledovali.

29.04.2024

Veselé príbehy z VB – 4. kapitola Samo prišiel do práce vyspatý, pozdravil kolegov a zapojil sa do debaty. Na tému demonštrácií a zhromaždení si vôbec nespomenuli. Na porade im ju náčelník pripomenul… Dostal to od súdruha Hlúbika príkazom. Zopakoval jeho slová, ktoré príslušníkom vošli jedným uchom dnu [...]

Politické školenia príslušníkov za bývalého režimu boli nudné a nezáživné, no posledné bolo iné, veselšie… Možno preto, že bolo posledné.

23.04.2024

Veselé príbehy z VB – 3. kapitola Po spomienke sa Samovi nálada zlepšila. Zaparkoval pred oddelením, vybehol po schodoch a vošiel do kancelárie. Igor práve zalieval kávu a zahlásil: „Dnes som urobil kávu politickú.“ Politická káva bola podstatne silnejšia, aby ich dokázala udržať [...]

Ako chirurg potreboval chirurga. Je bezpečnosť pri práci lekárov dostatočná!?

16.04.2024

Veselé príbehy z VB – 2. kapitola „Stalo sa to cez službu, keď som ešte pracoval v nemocnici na chirurgii,“ začal príhodu Vojto. „Služba mala do večera bežný priebeh… čo-to som zjedol a ochutnal pohárik domácej slivovice od vďačného pacienta.“ Samo na neho neveriaco pozrel. „Dobréé… dal [...]

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazil čln s loďou. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Štyri dni po atentáte na Fica: Premiér je mimo ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej vážny

19.05.2024 11:22, aktualizované: 12:30

Roberta Fica zasiahli štyri strely z piatich a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Pellegrini

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45, aktualizované: 13:00

Prezidentka Čaputová uviedla, že možnosť stretnutia je otvorená, je jedno kedy a kde sa uskutoční.

tibi1966

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 13563x
Priemerná čítanosť článkov: 1043x

Autor blogu

Kategórie