Denník N

Moderátor spochybnil, či má pravdu. Roy Keane kritizuje Haalanda, ktorý dal štyri góly

Erlingovi Haalandovi sa nepáčilo, že ho Pep Guardiola vystriedal. Foto - TASR/AP
Erlingovi Haalandovi sa nepáčilo, že ho Pep Guardiola vystriedal. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Erling Haaland je hráč, o ktorom sa bude diskutovať stále. Či už hrá dobre, alebo sa mu nedarí, či dáva góly, alebo ich nedáva.

Bolo to tak v roku 2022, keď z Borussie Dortmund prestúpil do Manchestru City a podľa niektorých si vybral zlý klub. Bolo to tak počas aktuálnej sezóny, keď bol zranený a strelecky sa mu nedarilo.

A je to tak aj po uplynulom víkende, keď odohral svoj najlepší zápas v sezóne, dal štyri góly Wolverhamptonu pri víťazstve 5:1 a priblížil City bližšie k zisku titulu.

Paradoxne, ani po spomenutom zápase s Wolverhamptonom, v ktorom City totálne dominovali a Haaland v ňom strelecky žiaril, ho nechválil každý.

Napríklad Roy Keane, bývalý skvelý záložník Manchestru United a dnes expert pre Sky Sports, ho kritizoval. A neurobil to prvýkrát v tejto sezóne.

V článku sa dočítate:

  • kedy a ako Keane kritizoval Haalanda prvýkrát;
  • čo nevhodné o ňom povedal po zápase, v ktorom dal štyri góly;
  • ako zareagoval Haaland;
  • čo sa zmenilo v boji o anglický titul po uplynulom víkende.

Haalandovým kritikom treba dať v jednom za pravdu. Naozaj zaostáva za svojimi výkonmi, ale najmä číslami z predchádzajúcej sezóny. Je však namieste kritizovať hráča, ktorý je na čele poradia strelcov, pričom vynechal dva mesiace pre zranenie?

Podľa Keana určite je.

Treťoligový hráč

Keane Haalanda kritizoval už niekoľkokrát, najviac však zarezonovali jeho slová koncom marca, keď o 23-ročnom nórskom útočníkovi povedal: „Všeobecne sú jeho výkony slabé, a to nielen dnes. Musí sa zlepšiť, momentálne vyzerá ako treťoligový hráč.“

Reagoval vtedy na Haalandov výkon po bezgólovej remíze s Arsenalom.

Minulý víkend zašiel Keane ešte ďalej. Označil ho za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie