Jarní bylinková exkurze

Bylinkářka Kateřina Černá nabízí pravidelné procházky svou přírodní zahradou a loukou, během nichž představuje právě rostoucí bylinky a jejich účinky na zdraví. Součástí exkurze je i ochutnávka bylinných směsí a spousty zajímavých i praktických informací o sběru, sušení a používání bylinek v každodenním životě.

Více informací na zitkova.webnode.cz

Slavnosti perníku v Pardubicích

Státní svátek se bude v Pardubicích slavit ve společnosti zdejšího kulinářského klenotu. Slavnosti perníku proběhnou v prostorách zámku, kde bude připraven program pro celou rodinu. Těšit se můžete na jarmark, zdobení perníčků, tvůrčí dílny, soutěže i vstup zdarma na zámeckou věž, do expozice skla nebo expozice mincí.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/slavnosti-perniku-2023

Více informací na www.vcm.cz

Historická kafírna na hradě Šternberk

Příznivci kávy a historie mají jedinečnou příležitost spojit tyto dvě záliby dohromady. V Liechtensteinské kuchyni na hradě Šternberk se bude 8. května konat interaktivní přednáška s ochutnávkou kávy v režii Romana Prokeše. Mimo jiného se dozvíte zajímavé informace o historii kávy a budete si moci vyzkoušet historickou pražičku z dob Rakouska-Uherska.

Více informací na www.hrad-sternberk.cz

Festival Cesta kolem světa v Uherském Hradišti

Dnes a zítra se na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti uskuteční gastro festival, který nabídne ochutnávku jídel ze všech koutů světa. Těšit se můžete na španělskou paellu, egyptské pity, americké burgery, mexické tortilly, japonské sushi, indonéské speciality a mnoho dalšího. Připraven je i bohatý doprovodný program pro dospělé i děti.

Více informací na www.kkuh.cz

Food truck fest v Poříčí nad Sázavou

Festival v Poříčí nad Sázavou nabídne pestrou ochutnávku streetfoodových specialit a nápojů, zábavné aktivity pro děti a také zajímavý program spojený s událostmi, kterým je tento sváteční den věnován. Ze Dnů osvobození Plzně dorazí do Poříčí KVH 16. obrněná divize & Pavel Rogl’s Military Museum s několika skvosty vojenské techniky z období 2. světové války, konat se budou i zajímavé přednášky odborníků.

Více na www.strednicechy.cz

Související články