Americký rapper Travis Scott na hudebním festivalu Astroworld v americkém...

Americký rapper Travis Scott na hudebním festivalu Astroworld v americkém Houstonu, při němž v tlačenici přišlo o život osm lidí. (6. listopadu 2021) | foto: AP

Žádná utopie, ale skutečnost. Rapper Travis Scott vystoupí v O2 areně

  • 0
Na vyprodané severoamerické turné Utopia – Circus Maximus Tour 2023 naváže letos rapper Travis Scott dvanácti koncerty v arénách a na stadionech, včetně jeho prvního vystoupení v České republice 18. července v pražské O2 areně.

Travis Scott je jedna z nejvýraznějších osobností současné hiphopové scény. jen v USA prodal 49 milionů alb a obsadil čtyři první místa v americké hitparádě Billboard Hot 100. Získal také deset nominací na ceny Grammy, díky čemuž se řadí po bok umělců jako Kanye West, Kendrick Lamar nebo Beyoncé, která hostuje na jeho zatím posledním albu Utopia z roku 2023.

Kromě ní se na něm podíleli Kid Cudi, SZA, The Weeknd, James Blake a další. Travis Scott na něm představil svou hudební vizi plnou ambientních experimentů, překvapivých beatů a velkolepé orchestrace. Utopia se stala nejprodávanější hiphopovou deskou roku 2023 – čtyři týdny se držela na prvním místě žebříčku Billboard Top 200 a celosvětově nasbírala přes 50 miliard streamů.

Travis Scott debutoval v roce 2015 albem Rodeo, následovaly desky Birds in the Trap Sing McKnight (2016), a Astroworld (2018). Kromě hudby se věnuje produkci, módnímu návrhářství, herectví a chodu vlastní nahrávací společnosti Cactus Jack.

Vstupenky v ceně od 1690 Kč budou v prodeji od 10. května 2024 v obvyklých prodejních sítích.