„Kdybych to zabalil, hra by skončila“ - Tvůrce hry Manor Lords vysvětluje, proč lze hru považovat za solo dev projekt, i když mu pomáhá několik lidí

Kdo je tedy šéf?

„Kdybych to zabalil, hra by skončila“ - Tvůrce hry Manor Lords vysvětluje, proč lze hru považovat za solo dev projekt, i když mu pomáhá několik lidí

Manor Lords v předběžném přístupu je vynikající hra, ve které spravujete svou malou říši jako středověký statkář, ponořený do vzrušujícího budování měst a bitev. Nová RTS je z velké části dílem jednoho muže, Grega Styczeńe, který je oficiálně jediným vývojářem, ale tomu poněkud odporuje fakt, že mu s vývojem pomáhala řada dalších lidí, čehož si všimli i ostatní. Arthurovi Brunovi, šéfovi společnosti Crate Entertainment, která za Farthest Frontier stojí, se nelíbí, že se jeho kolega označuje za sólového vývojáře.

V reakci na to Styczeń v několika X-příspěvcích uvedl, že sice částečně souhlasí s tím, že není úplně sólo vývojář, ale pravdou je, že pokud on projekt opustí, hra skončí, ale pokud Bruno opustí svůj tým, nic se nezmění.

Vývojář hry Manor Lords nám připomněl, jakého druhu pomoci se mu dostává. Například s mocapem mu v minulosti pomáhali jeho nejlepší přátelé.

V dubnu se pak přidalo několik dalších programátorů, protože různé PC obchody způsobovaly problémy a vydavatel Hooded Horse je chtěl eliminovat. Nyní mimo jiné pracují na portu Unreal Engine 5. Styczeń dodal, že by pro sebe vymyslel lepší název, ale že se cítí, že si zaslouží označení solo dev.

O tom, kdy něco přestává být single-developer produkcí, se dá polemizovat, ale pravděpodobně to není poprvé, co solo dev využil pro svůj projekt pomoc zvenčí, a pravděpodobně to nebude ani naposledy. Bez ohledu na to zůstává faktem, že Manor Lords se mezi hráči stal hitem a my budeme se zájmem sledovat, jak dlouho si dokáže udržet své místo v žebříčcích Steamu.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal SZÁLER MARTIN z IGN Hungary.

V tomto článku

Manor Lords

Slavic Magic
  • Platforma
  • PC
  • XboxSeries
  • XboxOne
Další podobné
Komentáře