Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahradí "Nech Bože dá"? Tublatanka pred MS zložila hokejovú hymnu, zapracovala do nej aj Šatanov nápad

Už sa stalo pomaly tradíciou, že pred každými majstrovstvami sveta sa objaví jedna či viac piesní s hokejovou tematikou, ktorými sa kapely snažia upútať pozornosť fanúšikov.

07.05.2024 15:55
Maťo Ďurinda, Miroslav Šatan Foto:
Do finálnej podoby piesne prehovoril aj šéf slovenského hokeja.
debata (3)

Rok 2024 nie je výnimkou. Napriek mnohým pokusom viac či menej známych hudobníkov zostáva najobľúbenejšou skladbou fanúšikov „Nech Bože dá“, ktorú v roku 2001 vypustil do éteru Milan Špaňo.

Po Kristíne či skupine Gladiator ide s kožou na trh aj ťažký kaliber, ktorým legendárna slovenská kapela Tublatanka bezpochyby je.

Ich skladba má názov „Súboj víťazov“. Tá ma na Youtube už takmer 30 000 vzhliadnutí.

Skladba by počas majstrovstiev mala znieť z reproduktorov v ostravskej hale, kde svoje zápasy B-skupiny odohrajú slovenskí reprezentanti.

Kapela myslela aj na detaily. Z pesničky urobila tiež skrátenú 30-sekundovú verziu, ktorá by mali zahrať, keď Slováci dajú gól.

Ako povedal spevák a líder kapely Maťo Ďurinda, k finálnej podobe piesne prispel aj šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. "Na zväze som niekoľkokrát pustil pieseň, aby si ju členovia vypočuli.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Ukázal som aj športový text, ktorý povzbudzuje reprezentantov. Keď sme sa o tom bavili, tak pána Šatana napadlo, že by bolo vhodné, aby pieseň obsahovala aj typický zvuk Slovenska," uviedol spevák.

Následne si všetci položili otázku, aký zvuk to vlastne je. "Všetkých nás hneď napadlo, že je to zvuk fujary.

Potešilo nás, že sme sa na tom hneď zhodli. A tak sme zvuk fujary zapracovali aj do skladby," opísal kuriozitu počas vzniku finálnej skladby Ďurinda.

Ostravar aréna: domov Slovákov počas MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Minimálne dvanásť dní bude ich prechodným...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #hymna #Tublatanka #pesnička #Miroslav Šatan #MS 2024 v hokeji