Fanoušci hry Helldivers 2 vytvářejí návrhy plášťů z recenzí služby Steam a možná se objeví ve hře

„Náhodný design pláště“ je po víkendovém fiasku mezi fanoušky hitem

Fiasko s propojením PSN účtů je nyní minulostí, a to, co bylo pro hru Helldivers 2 téměř katastrofou, se nyní stává součástí komunitního loru. Fanoušci od chvíle, kdy společnost Sony změnila své rozhodnutí, pilně pracují na návrzích plášťů, z nichž alespoň některé zřejmě zaujaly vývojový tým.

Hnutí začalo poté, co generální ředitel společnosti Arrowhead Johan Pilestedt zaznamenal „náhodný design pláště“ od jednoho člena na Discordu - čtyři červené čáry označující klesající hodnocení hry Helldivers 2 během víkendu.

Na Pilestedtův příspěvek brzy zareagoval další člen komunity s propracovanějším návrhem, což vedlo k tomu, že se ozvali další fanoušci s vlastními nápady.

Od té doby se návrhy rychle rozšířily. Na Redditu vytvořil jeden fanoušek Helldivers 2 plnohodnotný koncept, který nazval „The Prodigal Son (Marnotratný syn)“. Plášť obsahuje vizuální odkaz na recenze hry Helldivers 2 na Steamu a popis, který zní: „Zkrácená délka pláště symbolizuje krátkost galaktických konfliktů díky efektivitě Helldiverů“.

Zdroj: /u/mjbga04.

Poslední modrá šipka odkazuje na to, čemu fanoušci říkají „Operation Cleanup“ - pokus o zvrácení následků bombardování recenzí, kvůli kterému klesly veskrze pozitivní recenze hry Helldivers 2 na Steamu. Díky tomuto úsilí se již podařilo posunout nedávné recenze na „smíšené“, což je podstatné zlepšení oproti „spíše negativním“, které se objevily o víkendu. Více než několik fanoušků si všimlo podobnosti červených pruhů se známými výsadkovými moduly hry Helldivers.

Zdroj: IntroductionSudden73.

Tým Helldivers 2 se tedy zjevně inspiroval a pracuje na oficiální verzi pláště, ačkoli Pilestedt říká, že stále přemýšlí o jeho dobrém názvu. Na otázku, zda bude zdarma, Pilestedt zažertoval, že bude stát „$999,99“, a pak slíbil, že bude „samozřejmě zdarma".

Komunitní snaha následuje po třídenní sáze, která začala oznámením, že Helldivers 2 bude od 7. května vyžadovat, aby si hráči na Steamu propojili PSN účet. Následný rozruch zahrnoval hru Helldivers 2, která byla zasažena stovkami tisíc negativních recenzí a zároveň vyřazena z herního seznamu ve 177 zemích. PlayStation nakonec v neděli večer ustoupil a uvedl, že se „stále učí, co je pro hráče na PC nejlepší“.

Nyní, když je víkendové fiasko za námi, je ve studiu Arrowhead podstatně veseleji - Pilestedt zveřejnil fotografii květin, které mu poslal jeden z členů komunity. Pilestedt dnes uvedl, že na něj „zapůsobila síla vůle komunity Helldivers 2“, a zároveň poděkoval společnosti PlayStation za rychlé jednání a zrušení nepopulární politiky.

Ať tak či onak, zdá se, že při oslavách jedné z největších her roku 2024 to opět bude jako obvykle. A i když velký debakl s propojováním PSN účtů skončí jako poznámka pod čarou v historii hry Helldivers 2, vypadá to, že komunita bude mít způsob, jak si ho připomenout.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala KAT BAILEY z IGN US.

V tomto článku

Helldivers II

Arrowhead Game Studios
  • Platforma
  • PS5
  • PC
Další podobné
Komentáře