Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

RTVS na prahu ďalšej prehry. Po Vlhovej, MS v hokeji a futbalových ME príde o ďalší šampionát

Verejnoprávna RTVS prišla v posledných rokoch o najsledovanejšie športové podujatia. Svetový pohár s Petrou Vlhovou, hokejový šampionát aj s extraligou získala TV JOJ, ME vo futbale zase Markíza. A prichádza ďalší klinec do rakvy športových prenosov na RTVS.

08.05.2024 07:30
Argentína MS Katar 2022 Foto:
Argentínsky zisk titulu majstrov sveta v Katare 2022 bol na dlhú dobu posledným futbalovým svetovým šampionátom, ktorý vysielala RTVS.
debata (10)

Finančne podvyživená verejnoprávna televízia nie je schopná v boji o kúpu televíznych práv na športové podujatia konkurovať súkromným televíziám.

A podľa Nového Času najnovšie neuspela RTVS ani v snahe získať vysielacie práva na majstrovstvá sveta vo futbale pre roky 2026 a 2030. V súboji o prenosy z najsledovanej­šieho športového podujatia na svete sa údajne pokúšala spojiť s konkurenciou.

V prípade získania práv na MS vo futbale plánovala rozdeliť si vysielanie zápasov, pričom by sa pomerom delili náklady na zakúpenie práv na prenosy. Medzi RTVS a Markízou má existovať dokument, v ktorom sa mali dohodnúť detaily.

Oslavy titulu ŠK Slovan Čítajte viac Rovnaké problémy ako RTVS aj ČT. Verejnoprávne televízie prichádzajú o európsky futbal, kto bude vysielať Slovan či Trnavu?

K tejto spolupráci napokon nepríde, keďže do hry vstúpila TV JOJ a Medzinárodná futbalová federácia FIFA mala odklepnúť predaj práv stanici, ktorá pred dvomi rokmi vyfúkla RTVS aj svetový šampionát v hokeji.

Podľa Nového Času mala TV JOJ za získanie televíznych práv na MS 2026 a MS 2030 ponúknuť 13 miliónov eur, kým RTVS dohodnuté s Markízou o štyri milióny menej.

Nakoľko rozhodnutie FIFA o prijatí ponuky TV JOJ v prvom kole predaja vysielacích práv je zatiaľ neoficiálne, televízie informácie nepotvrdili.

„TV Markíza sa uchádza o získanie vysielacích práv na MS vo futbale 2026 a 2030. Proces výberu, podľa informácií, ktorými disponujeme, ešte nebol ukončený,“ uviedla hovorkyňa Markízy Andrea Macáková.

Slovensko - Island 20 Čítajte viac Škoda, ale Euro 2024 u nás neuvidíte, lamentoval moderátor RTVS. Borbély poslal jasný odkaz súkromnej televízii

Podobné slová použila aj RTVS. „Predaj vysielacích práv na MS vo futbale ešte nie je ukončený, preto je predčasné sa k tomu vyjadrovať. RTVS nepodpísala v tejto súvislosti žiadne memorandum,“ napísala verejnoprávna televízia.

Ak sa informácie potvrdia, bude to pre RTVS ďalšia rana v súvislosti so športovým vysielaním. Stratila už Svetový pohár v lyžovaní s Petrou Vlhovou, Ligu majstrov či ME vo futbale na roky 2024 a 2028.

Už v piatok sa v Česku začnú majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré po dlhých 23 rokoch nebude vysielať RTVS ale zápasy prinesie TV JOJ s tým, že zmluvu na vysielaní ostro sledovaného šampionátu má až do roku 2028.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #MS vo futbale