Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má plat, aký by nemal mať. V Barcelone silnejú hlasy o konci Lewandowského. Koľko zarába?

Španielske médiá v posledných dňoch čoraz častejšie rozoberajú finančné problémy Barcelony a zároveň aj ročný plat poľského kanoniera Roberta Lewandowského.

08.05.2024 08:30
Robert Lewandowski Foto:
V minulej sezóne bol želanou posilou Barcelony a lídrom tímu, v končiacej sa sezóne je čoraz častejšie terčom kritiky.
debata

Hviezdny útočník Barcelony, ktorá cez víkend prišla o druhé miesto v La Lige po prehre s Gironou, je jedným z najlepšie platených futbalistov španielskej La Ligy.

A jeho lukratívny plat sa po neúspešnej sezóny katalánskeho veľkoklubu teraz otáča proti nemu. Už mu údajne nepomáha ani to, že do Barcelony prišiel zadarmo, nakoľko v posledných mesiacoch sa v médiách čoraz častejšie spochybňuje Lewandowského užitočnosť.

„Po jeho príchode si všetci boli istý, že je to skvelý krok. Tréner Xavi mal najlepšieho útočníka na svete a hráč si plnil sen hrať za klub a žiť v Barcelona,“ uviedol Luis Miguelsanz z Catalan Sports.

Vojin Prole Čítajte viac Keď v Slovane neboli peniaze, tréner nás poslal kradnúť paštéty. Vojin Prole spomína, ako v hneve zavesil spoluhráča na vešiak

Rozprávkový príbeh Poliaka sa splnil v prvej sezóne: Lewandowski sa stal najlepším strelcom klubu a bol kľúčovým hráčom pri zisku majstrovského titulu.

„V druhej sezóne sa veci trochu zvrtli. Lewandowski sa síce stále ukazuje na impozantnej úrovni, no v klube sú ľudia, ktorí si nie sú tak istí jeho budúcnosťou. Má plat, ktorý by nemal mať,“ prezradil novinár z Catalan Sports.

Podľa neho nemá nikto v klube odvahu hovoriť o téme budúcnosti drahého poliaka v klube. "Lewandowski totiž nemá v úmysle opustiť Barcelonu na začiatku tretieho roku jeho štvorročnej zmluvy. A ak bude fyzicky v poriadku, je odhodlaný dodržať kontrakt až do konca.

Jaroslav Mihalík Čítajte viac Keď si lepší a aj tak nehráš. Mihalíka znechutila futbalová politika, bývalý reprezentant končí ako 29-ročný

Pripomeňme, že aktuálne má kanonier 35 rokov a jeho ročný plat v končiacej sa sezóne je 27 miliónov eur. Viac v Barcelona má iba Holanďan Frankie de Jong (37,5 milióna), no aj v jeho prípade sa hovorí o možnom odchode.

Len odchod týchto dvoch futbalistov, Lewandowského a de Jonga, by ušetril Barcelona ročne takmer 65 miliónov eur. To predstavuje približne desatinu mzdových nákladov na všetkých hráčov Barcelony.

Lewandowski odohral v tejto sezóne celkovo 45 zápasov vo všetkých súťažiach, strelil 24 gólov a pridal aj deväť asistencii.

Zlatan Ibrahimovič a Helena Segerová Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Švédsky veterán Zlatan Ibrahimovič je...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Robert Lewandowski