Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve miliardy fuč a ušatá trofej v nedohľadne. Paríž St. Germain s nelichotivým rekordom Ligy majstrov

Futbalisti Parížu St. Germain, v ktorého drese pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, vypadli v semifinále Ligy majstrov, keď prehrali oba zápasy s Borussiou Dortmund 0:1.

08.05.2024 09:15
Paríž St. Germain Foto:
Futbalistov Paríža St. Germain sprevádzala počas oboch semifinálových zápasov proti Dortmundu obrovská smola (na snímke útočník Goncalo Ramos).
debata (4)

Zverenci trénera Luisa Enriqueho boli pritom mali pritom v oboch dueloch s Dortmundom väčšinu času loptu na kopačkách, vytvorili si omnoho viac gólových príležitostí. No futbal sa hrá na góly.

Dortmund sa hrdinsky bránil, aby sa prebojoval do tretieho finále Ligy majstrov v klubovej histórii. Po 11 rokoch sa v boji o ušatú trofej opäť predstaví na ikonickom štadióne Wembley, kde naposledy prehral vo finále s Bayernom Mníchov.

Jaroslav Mihalík Čítajte viac Keď si lepší a aj tak nehráš. Mihalíka znechutila futbalová politika, bývalý reprezentant končí ako 29-ročný

Obe semifinálové vystúpenia PSG sa dajú označiť aj za festival premárnených tutoviek. Je pozoruhodné, že futbalisti St. Germain zasiahol v dvojzápase až šesťkrát konštrukciu brány, vrátane štyroch žrdí v odvetnom súboji. V ňom to zacinkalo po strelách Kyliana Mbappeho, Warrena Zaira-Emeryho, Nuna Mendesa a Vitinhu.

Podľa platformy zaoberajúcej sa hráčskymi štatistikami Opta vytvoril Paríž St. Germain nelichotivý rekord Ligy majstrov.

V tejto sezóne najprestížnejšej klubovej súťaže sveta zaznamenali neuveriteľných 44 striel do konštrukcie brán súperov, čím prekonali 11 rokov starý rekord Barcelony.

FC Komárno Čítajte viac Orbána som v Komárne zatiaľ nestretol. Možno príde na ligu, hovorí tréner nováčika medzi slovenskou elitou

Parížsky gigant tak stále čaká na prvé víťazstvo v Lige majstrov. Zatiaľ im k nemu nepomohli mohutné investície katarských majiteľov, ktorí za vyše desaťročie investovali do hráčov už vyše dve miliardy eur.

„Bol to tesný zápas. Ale aby som bol úprimný, myslím si, že sme si ten zápas zaslúžili vyhrať,“ uviedol po vyradení tréner PSG Luis Enrique v rozhovore pre TNT Sports.

„Vytvorili sme si 31 striel a trafili štyri žrde. V dvoch zápasoch sme ich trafili šesťkrát a nedali sme gól, je to neuveriteľné. Futbal je niekedy nespravodlivý,“ skonštatoval Španiel na lavičke PSG. Dortmund sa vo finále 1. júna stretne s víťazom súboja medzi Bayernom Mníchov a Realom Madrid.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Borussia Dortmund #Paríž St. Germain