Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinský klub prišiel o kľúčového hráča. Stal sa súčasťou mobilizácie, odviedli ho na vojnu

Povinnosť narukovať do ukrajinskej armády neobchádza ani vrcholových futbalistov. Posledným prípadom je 25-ročný obranca druholigového tímu FC Chust Mikola Siraš.

08.05.2024 11:00
Mikola Siraš Foto:
Mikola Siraš.
debata (2)

Predstavitelia vojenského registračného a nástupného úradu na západnej Ukrajine zmobilizovali priamo na autobusovej stanici jedného z dôležitých hráčov miestneho futbalového tímu FC Chust Mikolu Siraša, informoval vo vyhlásení na Facebooku klub.

„Mikolu Siraša, kľúčového hráča klubu, odviedli 7. mája priamo zo stanice zamestnanci TCC (úrad vojenskej registračnej a brannej kancelárie) a odviezli ho na vojenskú registráciu a zaradenie. V čase zatknutia mal futbalista 25 rokov," napísal FC Chust.

Oleksandr Pelešenko Čítajte viac Smúti nielen Ukrajina. Rusi zabili na fronte účastníka olympijských hier, mal len 30 rokov

Ako klub poznamenal, ukrajinská druholigová súťaž je na pokraji zrušenia, pretože tímy odmietajú cestovať na zápasy do Chustu zo strachu z mobilizácie.

Podľa informácií ukrajinského webu sportnews.ua sa klub obrátil na predsedu Ukrajinského futbalového zväzu Andreja Ševčenka, predsedu profesionálnej futbalovej ligy Alexandra Kadenka a krajské úrady so žiadosťou o reakciu na vzniknutú situáciu.

Od 24. februára 2022 je na Ukrajine zavedený režim stanného práva, prezident Vladimír Zelenskij na druhý deň po ruskej invázii podpísal dekrét o všeobecnej mobilizácii.

47Macron Čítajte viac Rád mláti do boxerského mechu, je silným zástancom Ukrajiny. Prezident Macron predviedol futbalový talent po boku Drogbu či Hazarda

Odchod mužov vo veku 18 až 60 rokov z Ukrajiny počas obdobia stanného práva je zakázaný. Únik z výkonu vojenskej služby počas mobilizácie je v krajine trestne stíhaný, za čo hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Objavili sa tiež videá, ako boli mobilizovaní mladí Ukrajinci priamo na uliciach, na čerpacích staniciach či v kaviarňach.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine