Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Florida zdolala Boston 6:1 a vyrovnala stav série, Barkov s bilanciou 2+2

Hokejisti Floridy vyrovnali stav série 2. kola play off NHL s Bostonom na 1:1.

09.05.2024 06:26
Aleksander Barkov Foto:
Radosť hráčov Floridy v play off proti Bostonu.
debata

V druhom dueli semifinále Východnej konferencie vyhrali doma presvedčivo 6:1, keď sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami blysol Aleksander Barkov. V nervozitou poznačenej tretej tretine rozdali arbitri až 146 trestných mi­nút.

Charlie Coyle síce poslal Boston v prvej tretine do vedenia, no v druhej domáci odpovedali tromi gólmi a rovnaký počet pridali aj v záverečnej časti hry. Okrem Barkova bol štvorbodový aj Sam Reinhart (0+4), Brandon Montour si pripísal gól a dve asistencie.

Brankár Sergej Bobrovskij mal 14 úspešných zákrokov. Boston prehral s Floridou až v šiestom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne. Po štvrtom inkasovanom góle Jeremyho Swaymana nahradil v bránke hostí Linus Ullmark.

Záverečnú desaťminútovku poznačilo množstvo šarvátok, nervozita vyústila aj do bitky medzi hviezdami tímov Matthewom Tkachukom a Davidom Pastrňákom. Obaja dostali okrem päťminútových aj 10-minútové osobné tresty a na ľad sa tak už nevrátili. Tretí zápas série je na programe v noci na sobotu v Bostone.

Vladimír Vůjtek Čítajte viac Chlapci, toto by sa mi v Česku nikdy nestalo, uškŕňal sa počas rozhovoru Vladimír Vůjtek. Myslel si, že so slovenskou mládežou je koniec

Edmonton aj vďaka dvom presným zásahom Zacha Hymana viedol v prvom dueli série s Vancouverom na ľade súpera už 4:1, no Elias Lindholm v závere druhej časti znížil a Canucks potom tromi gólmi v tretej časti hry otočili skóre vo svoj prospech.

Gólom a dvoma asistenciami k tomu prispel útočník Dakota Joshua. Víťazstvo pre domácich zariadil v 55. minúte Conor Garland. Druhý zápas kanadského súboja sa hrá opäť vo Vancouveri v noci na sobotu.

2. kolo play off NHL

Florida – Boston 6:1
Vancouver – Edmonton 5:4

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Florida Panthers