Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern zúri, lebo v 13. minúte nadstavenia vyrovnal a VAR sa nedostal k slovu. Za hráčmi sa zastavil aj rozhodca

Poľský rozhodca Szymon Marciniak sa podľa obrancu Matthijsa de Ligta ospravedlnil futbalistom Bayernu Mníchov za hrubú chybu, ktorej sa dopustil v 13. minúte nadstaveného času odvety semifinále Ligy majstrov.

09.05.2024 10:08
Szymon Marciniak Foto:
Poľský rozhodca Szymon Marciniak pod paľbou kritiky zo strany Manuela Neuera.
debata (7)

Spolu s asistentom Tomaszom Listkiewiczom nedali videorozhodcovi možnosť preskúmať, či holandský obranca strelil regulárny gól, ktorý by zápas poslal do predĺženia.

Real Madrid zvíťazil 2:1 a po remíze v Bavorsku v prvom dueli oslávil postup do finále, v ktorom sa vo Wembley stretne s Dortmundom.

„Úplná katastrofa,“ okomentoval výrok poľských rozhodcov tréner Thomas Tuchel. „Rozhodcovia sa nám ospravedlnili,“ uviedol De Light.

Práve on v závere nastavenia vyrovnal na 2:2, lenže gól neplatil. Asistent Listkiewicz signalizoval Mazrávího ofsajd a hlavný Marciniak prerušil hru skôr, ako lopta doputovala do siete.

Vojin Prole Čítajte viac Keď v Slovane neboli peniaze, tréner nás poslal kradnúť paštéty. Vojin Prole spomína, ako v hneve zavesil spoluhráča na vešiak

Z opakovaných záberov pritom nebolo vôbec zrejmé, či sa o postavenie mimo hry naozaj jednalo.

Ak by rozhodcovia celú akciu nechali dohrať, ako mali, určite by ju preskúmal videorozhodca. Takto však na rozbor pri videu vôbec nedošlo.

„Rozhodcovia boli dovtedy výborní, ale toto bol z ich strany absolútny skrat,“ nebral si servítku pred ústa skúsený útočník Thomas Müller, ktorý De Ligtovi na neuznaný gól prihral.

„Klasická situácia, ktorá sa má nechať dohrať, a potom preskúmať. Veď sa nechávajú dohrávať aj akcie, kedy je ofsajd úplne zrejmý. Tu bol maximálne milimetrový, možno vôbec nie,“ hneval sa Müller.

„Príde mi to neuveriteľné, nechápem, prečo nenechali pokračovať v hre. Odohrali sme slušný zápas po celých 90 minút. Je smutné, keď sa to potom skončí takto,“ doplnil De Ligt.

Peter Babnič Čítajte viac „Stratený muž" Babnič v úprimnej spovedi: To, čo som si zarobil, zhltli automaty. Nič iné by som nechcel, len naspäť svoju rodinu

„V semifinále nie je čas na výhovorky, naozaj nie. Sporná akcia sa musí nechať dohrať až do konca, to je pravidlo,“ vyhlásil Tuchel.

„A rozhodca bez ohľadu na to, či išlo o ofsajd alebo nie, pravidlá jednoducho nedodržal. Išlo o hraničnú situáciu, pritom vôbec nedal videorozhodcovi možnosť vykonať presnú kontrolu,“ uviedol kouč, ktorý v lete pri tíme skončí.

O zlú krv sa postarali rozhodcovia, ktorým boli zverené finále posledných majstrovstiev sveta. Duel medzi Argentínou a Francúzskom v Katare riadil Marciniak ako hlavný a na čiare mu so zástavkou pomáhal Listkiewicz.

Tomasz je synom bývalého arbitra Michala Listkiewicza, ktorý pred rokmi pôsobil v českom futbale ako šéf komisie rozhodcov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Szymon Marciniak