Microsoft diskutuje o Call of Duty v Game Passu spolu s dalším zvýšením ceny

Interní debaty údajně "probíhají" již delší dobu.

Poté, co Microsoft koupil společnost Activision Blizzard, se mnozí ptali, zda bude tento technologický gigant následovat svůj dosavadní precedens, kdy své first-party hry umisťuje na Game Pass ve stejný den, jako je jejich oficiální datum vydání. Konkrétně by se to týkalo Call of Duty, jedné z nejvýdělečnějších herních sérií posledních let.

Nová zpráva však tvrdí, že přidání nových dílů série stříleček do služby Game Pass je v rámci Xboxu i nadále předmětem debat, protože majitel platformy údajně zvažuje i další zvýšení ceny této služby.

Tom Warren z The Verge dnes zveřejnil novou zprávu, podle níž Microsoft "vedl interní debaty" o tom, zda chce do předplatitelské služby přidat novější díly Call of Duty. Warren píše, že tato debata "probíhá interně již delší dobu". Odpůrci této myšlenky argumentují tím, že příjmy z Call of Duty pro společnost Activision Blizzard (a potažmo i pro Microsoft) by vydání hry ve službě Game Pass "podkopalo".

Zajímavější je, že Warren píše, že Microsoft "také uvažoval" o zvýšení ceny za úroveň Ultimate služby Xbox Game Pass. Opět je to na zvážení a nic nebylo dokončeno, ačkoli Warren vyvozuje, že by to mohlo znamenat, že by se budoucí vydání Call of Duty mohlo objevit ve "většině verzí Game Pass".

Xbox Game Pass prices may be rising yet again.
Ceny služby Xbox Game Pass se možná opět zvýší.

Call of Duty je bezpochyby jednou z nejvýdělečnějších herních značek v herním průmyslu, a to již delší dobu. Několik příkladů ziskovosti hry Call of Duty můžeme uvést v roce 2022, kdy se Call of Duty: Modern Warfare II stala nejrychleji prodanou hrou v sérii, která překonala hranici 1 miliardy prodaných kusů, a právě v loňském roce jsme se v rámci soudního procesu FTC vs. Microsoft prostřednictvím soudního dokumentu dozvěděli, že Call of Duty na hardwaru PlayStation "přímo vygenerovala v roce 2021 ve Spojených státech více než 800 milionů dolarů".

Oznámení přichází něco málo přes den poté, co IGN poprvé informovalo, že Microsoft zavírá čtyři studia Bethesdy, včetně vývojářského studia Hi-Fi Rush Tango Gameworks a vývojářského studia Redfall Arkane Austin. Nicméně se blíží větší téma, které se zaměří na strategii Xboxu pro Game Pass. Jak uvedli Warren a Jason Schreier z agentury Bloomberg, ačkoli nedávné výsledky společnosti Microsoft odhalily, že obsah a služby Xboxu (kam patří i Game Pass) vzrostly o 62 %, růst v této kategorii byl způsoben společností Activision Blizzard.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala TAYLOR LYLES z IGN US.

V tomto článku
  • Platforma
  • PC
  • XboxSeries
  • PS5
Další podobné
Komentáře