Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

IIHF udelila ruskej federácii mastnú pokutu

Disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) udelila ruskej federácii (FHR) pokutu jeden milión švajčiarskych frankov (1,025 mil. eur) za to, že brankár Ivan Fedotov chytal napriek zákazu v uplynulej sezóne v KHL za CSKA Moskva.

09.05.2024 11:24
Ivan Fedotov Foto: ,
Ruský brankár Ivan Fedotov.
debata (8)

FHR sa plánuje proti trestu odvolať, informoval portál championat.ru.

Pokuta je trest za porušenie medzinárodných zmlúv a nerešpektovanie pravidiel IIHF. Fedotov podpísal minulý rok v auguste zmluvu s CSKA, hoci mal vtedy platný kontrakt s Philadelphiou Flyers. Ruská federácia sa pritom v minulosti dohodla s NHL na vzájomnom rešpektovaní zmlúv.

Fedotov pred dvomi rokmi po vydarenej sezóne v KHL podpísal zmluvu s Flyers a chystal sa odletieť do zámoria. Zadržala ho však ruská polícia, podľa prokuratúry sa vyhýbal vojenskej službe.

Odvelili ho na základňu do Severomorska za polárny kruh. Vynechal tak celú sezónu 2022/2023. Po návrate od námorníctva sa upísal CSKA, ktorému predtým pomohol vyhrať Gagarinov pohár.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský dostal na začiatku úver a ihneď ho začal splácať. Podľa fínskeho experta akoby ani nemal slovanské korene

IIHF mu však vlani na jeseň zakázala chytať za to, že porušil zmluvu s Philadelphiou. Strieborný olympijský medailista z Pekingu 2022 napriek tomu absolvoval v KHL 44 zápasov v základnej časti a päť v play off.

Na konci marca vedenie CSKA oznámilo, že s Fedotovom ukončilo kontrakt. Dvadsaťsedemročný brankár sa následne pripojil k Flyers, za ktorých stihol odchytať tri zápasy v NHL. V apríli sa dohodol s „letcami“ na novej dvojročnej zmluve, ktorá mu vynesie 3,25 milióna dolárov za sezónu.

Vladimír Vůjtek Čítajte viac Chlapci, toto by sa mi v Česku nikdy nestalo, uškŕňal sa počas rozhovoru Vladimír Vůjtek. Myslel si, že so slovenskou mládežou je koniec
8 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #Ivan Fedotov