To bylo rychlé: Hades II překonal ve službě Steam rekord prvního dílu za jediný den

Přišli k nám bohové

To bylo rychlé: Hades II překonal ve službě Steam rekord prvního dílu za jediný den

První Hades je jednou z nejoblíbenějších roguelite her, které byly v posledních letech vydány, a každý, kdo ji vyzkoušel, pravděpodobně chápe, proč ji tolik lidí miluje. Je to velmi dobře propracovaná hra, ve které nejsou žádné nečinné pasáže, její umělecké provedení je úžasné a příběh bravurně navazuje na hratelnost tím, že počítá s našimi smrtmi. Dalo se tedy očekávat, že pokračování, oznámené v roce 2022, bude populární, ale asi málokdo čekal, že bude až tak oblíbené.

Před několika týdny proběhl technický test hry Hades II, na který bylo pozváno jen několik hráčů. Společnost Supergiant Games poté uvedla, že se brzy objeví verze s předběžným přístupem, ale neřekla kdy, takže nás překvapilo, když se najednou objevila v pondělí na Steamu a v obchodě Epic Games Store. A fanoušci se na ni vrhli - podle SteamDB ji předevčírem na platformě Valve mělo najednou spuštěnou 103 567 uživatelů. To je trojnásobek toho, co se na Steamu podařilo nasbírat prvnímu dílu, který v září 2020, kdy vyšla plná verze, spustilo 37 749 lidí.

Pro úplnost dodejme, že první early access verze hry Hades vyšla v roce 2019 nejprve pouze v obchodě Epic Games Store a později i ve službě Steam. Early verze pokračování se však objevila na obou platformách PC současně, takže je pravděpodobné, že i na EGS má poměrně dost hráčů.

Zprávy naznačují, že i současná verze Hades II je natolik solidní a propracovaná, že se jako early access titul opravdu nezdá. Podle Supergiantu je již nyní ve hře více prostředí, nepřátel a dabovaných postav než v plné verzi prvního dílu a například PC Gamer tvrdí, že se jedná spíše o betu současného Hades II. Podobný názor vyjádřil i americký IGN, který hru otestoval.

Supergiant plánuje udržet Hades II v předběžném přístupu minimálně do konce roku 2024, přičemž v následujících měsících přijdou na řadu nové regiony a zbraně a také „decoration system“, kterým bude možné vyzdobit lesní tábor Melinoë.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal NAGY PÉTER z IGN Hungary.

V tomto článku

Hades II

Supergiant Games
  • Platforma
  • PC
Další podobné
Komentáře