Šéf společnosti Disney říká, že je nutné odstranit sdílení hesel, aby bylo možné dohnat Netflix

Co funguje u konkurence, bude fungovat i u nás?

Šéf společnosti Disney říká, že je nutné odstranit sdílení hesel, aby bylo možné dohnat Netflix - Disney+

Rozšíření streamovacích platforem také zvýšilo náklady pro uživatele, a to i v případě, že platíte za více než jednu nebo dvě služby. Samozřejmě se stalo běžným, že uživatelé předávali hesla přátelům a příbuzným, aby měli přístup k obsahu, aniž by museli platit další peníze. Na tento problém se již vrhli společnosti Netflix a Max a k podobnému kroku přistoupila i společnost Disney+. Šéf společnosti Disney Bob Iger vysvětlil, proč je to pro ně důležitý krok ve streamovací válce.

Na úterním finančním setkání společnosti Disney hovořil Iger o minulosti a budoucnosti, včetně plánu filmů a seriálů od Marvelu. Vedoucí představitel uvedl, že je velmi důležité potlačit sdílení hesel, protože tato praxe připravuje společnost o značné příjmy, což je ztráta, a to pro mediální konglomerát (také) není dobré. Disney chce také dohnat konkurenci, protože jí „závidí“ nedávný úspěch v této oblasti.

„Jsme docela oddaní této věci. Samozřejmě nás také povzbuzují výsledky, kterých Netflix dosáhl díky opatřením na sdílení hesel, a věříme, že tento postup mimo jiné přispěje k růstu,“ řekl Iger. To je realistické očekávání vzhledem k tomu, že podle poslední čtvrtletní zprávy přibylo konkurenčnímu poskytovateli streamování 9,3 milionu placených uživatelů, čímž jeho předplatitelská základna narostla na rekordní úroveň, což se částečně připisuje právě tomuto kroku, tedy zavedení oficiálního (placeného) sdílení hesel.

Od června začne společnost Disney seriózně prošetřovat sdílení hesel (v lednu a na jaře podnikla pouze právní kroky), tj. bude zaveden systém, který bude sledovat, kde se k službě Disney+ přihlásili s daným profilem a heslem další uživatelé mimo základní domácnost. Tento systém bude zpočátku omezen na několik zemí, ale do září bude rozšířen po celém světě. Stejně jako v případě Netflixu bude jistě existovat placená alternativa sdílení a Iger zdůraznil, že problém není ve sdílení hesel jako takovém, ale v „nevhodném“ sdílení hesel, tedy za které společnost nedostává peníze navíc.

Zdroj: IndieWire.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře