Česko čeká příjemný víkend. Teploty přesáhnou 20 °C, někde nás ale potrápí přeháňky

Ilustrační foto

Počasí (10.5.2024 6:07)

Po zbytek týdne bude na většině našeho území převažovat polojasná obloha, doprovázená příjemnými teplotami kolem 20 °C. Nevlídněji bude na severu a severovýchodě našeho území, kde budou četnější přeháňky.

V pátek bude převážně polojasno až oblačno, ranní ojedinělé mlhy se budou rozpouštět a teploty během dne budou postupně stoupat na 17 až 21 °C. „Místy se mohou přidat přeháňky, jejich pravděpodobnost je ale velice malá,“ uvedl meteorolog CNN Prima NEWS Josef Hanzlík.

ČTĚTE TAKÉ: Vědci odhalili datum, kdy na Zemi vymřou lidé. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

I během noci na sobotu bude převažovat polojasná obloha. Teploty se budou nejčastěji pohybovat mezi 5 až 9 °C. „Níže budou klesat v údolích, až ke 3 °C, ojediněle se mohou objevit přízemní mrazíky,“ dodal Hanzlík.

Sobota přinese větší oblačnost, zejména na severu a severovýchodě našeho území, kde je rovněž i větší riziko přeháňek. A vyšší budou také teploty, které mohou atakovat až 22 °C.

Přeháňky by se měly během neděle rozšířit na celé území. Během dne však od severovýchodu ustanou. Stejně tak postupně ubyde oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou nejčastěji mezi 18 až 22 °C.

Na začátek nového týdne meteorologové předpovídají slunečné počasí. Při přechodně zvětšené oblačnosti ho však mohou ojediněle překazit přeháňky. Nejvyšší denní teploty v pondělí stoupnou k 19 a 23 °C. V úterý bychom se mohli dočkat i letních 25 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nevídaný jev se prohnal jižními Čechami. Pravděpodobně šlo o gustnado

Tagy: