Mark Hamill keert terug als de Joker in MultiVersus

Nog een laatste lach.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

De Joker komt naar MultiVersus, met de stem van acteur Mark Hamill.

Warner Bros. en Player First Games hebben vandaag bevestigd dat het personage naar de al grote lijst aan vechters wordt toegevoegd. De Joker is een van de meest herkenbare personages in pop cultuur, dus deze toevoeging is geen verrassing voor fans.

De trailer van Joker laat ook nog kort Batman zien die voorop gaat in de strijd, waarbij Bugs Bunny, Shaggy en Arya Stark al verslagen lijken. De Joker zal gebruikmaken van een koevoet, kaarten en explosieven in een strijd tegen andere Warner Bros. personages. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Hamill, die de stem al insprak van de Clown Prince of Crime in Batman: The Animated Series, was al eerder te zien in andere spinoffs en werd gezien als een van de beste versies van Joker. Dat Hamill werkt aan deze game is extra speciaal, aangezien de stem van Batman wordt ingesproken door Kevin Conroy, de inmiddels overleden acteur die zijn tegenspeler was.

Batman fans kennen Conroy en Hamills werk nog goed uit de tijden van The Animated Series, aangezien dit een iconische serie was in de jaren '90. Het duo heeft nog vaker hun rollen gespeeld in verschillende films, shows en games door de jaren heen. De meest populaire werd mogelijk de Batman: Arkham games.

Nadat Conroy overleed in 2022, kondigde Hamill aan dat hij zou stoppen als de Joker. "Zonder Batman, is er geen punchline", zei hij toen. MultiVersus heeft hem een laatste kans gegeven om nogmaals naast Conroy te spelen en voor ons een laatste kans om de twee naast elkaar te ervaren in een game.

Er is nog steeds een ander project onderweg waarin Conroy als Batman en Hamill als Joker te horen zijn. De DC animatiefilm Justice League: Crisis on Infinite Earths - Part 3 zal nog uitkomen op 16 juli.

Multiversus komt gratis uit voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Xbox Series X | S fop 28 mei. De game krijgt cross-play en cross-platform ondersteuning.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
  • Platform
  • PC
  • XboxSeries
  • XboxOne
  • PS5
  • PS4
Gerelateerde artikelen
Reacties