Verwacht de Nintendo Switch 2 niet voor april 2025

Houd je hype in bedwang!

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Nintendo heeft signalen gegeven dat de opvolger van de Switch console niet uit zal komen voor april 2025.

In een gesprek met de aandeelhouders, die werd vertaald door GamesIndustry.biz, sprak Nintendo president Shuntaro Furukawa over de vooruitzichten van het huidige fiscale jaar, waar niet de verkoop van een console werd besproken.

Nintendo's huidige fiscale jaar eindigt op 31 maart 2025, wat betekent dat de Switch 2 uit zal komen op 1 april op zijn vroegst. Deze week kondigde Nintendo nog plannen aan om de Switch 2 tijdens dit fiscale jaar aan te kondigen, maar niet in de Nintendo Direct van Juni.

Ondertussen heeft Furukawa bevestigd dat de Switch 2 het Nintendo Account systeem gaat gebruiken dat we nu ook al gebruiken voor Switch en Nintendo mobile games. Verderop in het gesprek noemde Nintendo de nieuwe console "de opvolger van de Nintendo Switch", waardoor we nog steeds geen officiële naam weten.

In februari waren er nog berichten dat de Switch 2 uitgesteld zou zijn naar de eerste maanden van 2025, zoals gemeld door Bloomberg, VGC, en Eurogamer. Bronnen zeiden zelfs dat de console eerder gepland stond om uit te komen aan het einde van 2024, maar al werd verzet naar maart 2025 op zijn vroegst.

Er gaan ook al geruchten over hoe krachtig de Switch 2 zal worden. Andere details suggereren dat het apparaat magnetische Joy-Cons zal krijgen en dat spelers misschien ook hun oude controllers kunnen gebruiken. Als dit allemaal klopt, dan zou je volgens berichten ook je fysieke en digitale games kunnen spelen op de Switch 2.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties