Vydavatel Limited Run říká, že fyzická edice Hi-Fi Rush je i po uzavření studia Tango Gameworks stále v plánu

"Pokud neřekneme opak, Hi-Fi Rush je v plánu!"

Poté, co společnost Microsoft nečekaně oznámila uzavření vývojářského studia Tango Gameworks vyvíjejícího hru Hi-Fi Rush, si někteří kladli otázku, zda dříve oznámená fyzická verze hry vůbec někdy spatří světlo světa. Nemusíte se však bát - navzdory uzavření studia Tango Gameworks, Limited Run Games stále plánuje vydat fyzickou edici posledního projektu studia.

Oficiální účet Limited Run Games na X/Twitteru odpověděl na jeden komentář, který naznačoval, že společnost nebude pokračovat ve fyzickém vydání Hi-Fi Rush kvůli uzavření Tango Gamesworks. Společnost Limited Run odpověděla, že tomu tak není a že fyzické vydání "je v plánu", ale žádné další informace, například datum vydání, nezveřejnila.

Společnost Bethesda Softworks loni v březnu potvrdila, že se spojí s Limited Run Games a vydá fyzickou verzi hry. Tato zpráva byla součástí většího oznámení: Xbox oznámil, že čtyři z jeho kdysi konzolových exkluzivit, včetně Hi-Fi Rush, budou vydány na jiných platformách, přičemž Hi-Fi Rush bude portována na PlayStation 5.

Potvrzení Limited Run přichází v době, kdy je Microsoft pod drobnohledem kvůli uzavření čtyř studií Bethesdy, včetně Tango Gameworks a vývojářského studia Arkane Austin vyvíjejícího Redfall. V návaznosti na tuto zprávu se objevily zprávy s novými podrobnostmi, například že Tango Gameworks před uzavřením studia navrhlo pokračování Hi-Fi Rush, a také informace, že na schůzce, která se konala tento týden, údajně výkonný ředitel Xboxu Matt Booty řekl zaměstnancům, že menší hry, jako je Hi-Fi Rush, jsou důležité, přestože studio zavřel pouhý den předtím.

Kromě uzavření Tanga je fyzické vydání Hi-Fi Rush důležité ještě z jednoho důvodu: probíhající diskuse o dalším posunu herního průmyslu směrem k digitalizaci. Přestože šéf Xboxu Phil Spencer tvrdí, že stále "podporuje" fyzická média, uniklé dokumenty zaznamenaly, že na aktualizované konzoli Xbox Series X není na zařízení viditelná disková mechanika.

Dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je skutečnost, že Hi-Fi Rush používá hudbu chráněnou autorskými právy. Vzhledem k uzavření společnosti Tango Gameworks není jasné, co by se mohlo stát s digitální verzí hry Hi-Fi Rush ve službě, jako je Xbox Game Pass, až vyprší licence na hudbu.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala TAYLOR LYLES z IGN US.

V tomto článku

Hi-Fi Rush

Tango Gameworks
  • Platforma
  • XboxSeries
  • PC
  • PS5
Další podobné
Komentáře