Hry zdarma na víkend - Fotbalisté, kriminálníci a viktoriánský cirkus

Válka se nikdy nezmění

Hry zdarma na víkend - Fotbalisté, kriminálníci a viktoriánský cirkus

Tento víkend se nabídka bezplatných her opravdu rozrostla, a to především díky tomu, že jsou nyní k dispozici květnové hry v rámci služby PlayStation Plus. Sony se nás ale snaží nalákat na více věcí a atraktivní nabídky mají i ostatní poskytovatelé her. Pojďme se podívat, co si můžete tento víkend pořídit!

Květnové hry služby PlayStation Plus jsou pro předplatitele k dispozici již od úterý a tentokrát si můžete pořídit hned čtyři z nich. Dvěma menšími tituly jsou Zelda-esque Tunic, ve kterém se vydáme na průzkum s malou liškou, a Ghostrunner 2, v hlavní roli s parkourovým kybernindžou, který všechny zabije jediným seknutím. Dvěma většími tituly jsou EA Sport FC 24, nejnovější fotbalová hra od Electronic Arts, a Desinty 2: Lightfall, přídavek pro MMOFPS vydaný v loňském roce.

Destiny 2 by mělo být zmíněno také samostatně, protože až do 4. června poskytuje Bungie bezplatný přístup k přídavkům The Witch Queen, Beyond Light a Shhadowkeep pro všechny platformy včetně PlayStation, PC a Xbox. A zdarma můžete získat také obsah z předchozích čtyř sezón. Studio také připravuje hráče na nadcházející rozšíření The Final Shape, které uzavře celou příběhovou nit, jež se vinula od prvního dílu Destiny.

Díky akci Free Play Days mohou předplatitelé Xbox Game Pass Core a Xbox Game Pass Ultimate spustit čtyři hry zdarma. První z nich je již zmíněná hra Destiny 2, druhou je kriminálka Crime Boss: Rockay City ve stylu PayDay (s Chuckem Norrisem a dalšími starými hvězdami), třetí je budovatelská hra Cities: Skylines - Remastered a čtvrtou je kooperativní akce From Space.

Květnová nabídka Amazon Prime Gaming byla tento týden rozšířena o čtyři nové hry. Dark City: International Intrigue je vyšetřovací point & click adventura s detailně zpracovanými lokacemi. Nine Witches: Family Disruption je také adventura, jen tato je pixelová a pojednává o snaze zachránit svět před nacistickou kletbou. Electrician Simulator je, no, jednoduše řečeno simulátor elektrikáře. A Fallout 3: Game of the Year Edition asi není třeba představovat, první 3D díl postapokalyptické RPG série, Amazon rozdává plnou verzi se vším všudy.

Fishbowl je připravovaná nezávislá hra z Indie, ve které 21letá dívka získá svou první práci a přestěhuje se do velkoměsta, zatímco truchlí nad svou nedávno zesnulou babičkou. Příběh slibuje být dramatický a dojemný, přičemž hratelnost simuluje každodenní život (práce, zaškrtávání políček, vzpomínání, zařizování bytu, povídání atd.) Hra vyjde pro PC (Steam) a PS5 a na obou platformách je nyní k dispozici demoverze.

Loňská hra Company of Heroes 3 se nesetkala s příliš vřelým přijetím, ale tento víkend si ji můžete zdarma a bez rizika vyzkoušet ve službě Steam. RTS z druhé světové války obsahuje dvě kampaně a samozřejmě online multiplayer. A Relic slibuje, že ji od uvedení na trh hodně vylepšil, přičemž zohlednil zpětnou vazbu od publika.

Velká strategie Crusader Kings III od společnosti Paradox, která se zabývá správou středověkých dynastií králů, se také dočkala bezplatného víkendu na Steamu. Důvodem je nedávné vydání aktualizace 1.12.5, která mimo jiné snížila účinnost moru.

Airships: Lost Flotilla je akční hra, ve které pomocí upravitelných letadel ničíte vzdušné piráty, sekty a příšery. Plná verze vyjde někdy v letošním roce, ale demo je na Steamu k dispozici již nyní.

Quest Master je speciální hra, ve které budeme vytvářet své dungeony plné příšer, pastí a pokladů. Verze s předběžným přístupem bude vydána 29. května, ale demoverze je již k dispozici na platformě Steam a v obchodě Epic Games Store.

IndieGala nás opět překvapuje malou zvláštností, tentokrát Tuk Tuk Extreme Simulator. Jedná se o jednoduchou závodní hru, ve které můžete závodit s motocyklovou rikšou po horské silnici. Zde ji můžete získat zdarma.

Obchod Epic Games Store nyní rozdává dvě hry zdarma. Jedna z nich není ve skutečnosti hra, ale DLC pro free-to-play hru Firestone Online Idle RPG. Druhá, Circus Electrique, je zajímavější, protože ji vytvořilo maďarské studio Zen Studios. Jedná se o tahovou RPG hru, ve které se k ovládání vyšinutých obyvatel Londýna viktoriánské éry používají cirkusoví umělci.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal NAGY PÉTER z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře