Proč režisér filmu Zelda nechce prozradit svou oblíbenou The Legend of Zelda hru

„Jsem jedním z vás.“

Proč režisér filmu Zelda nechce prozradit svou oblíbenou The Legend of Zelda hru? - The Legend of Zelda Movie [Live-Action]

Režisér připravovaného filmu The Legend of Zelda od společnosti Nintendo nechce prozradit svou nejoblíbenější hru z této série, ale má k tomu dobrý důvod.

V rozhovoru pro IGN byl režisér Wes Ball dotázán, kterou hru ze světa Zeldy má nejraději, a po dlouhé odmlce se jen zasmál a řekl: „To raději nebudu říkat.“

To vyvolalo trochu paniky mezi některými fanoušky Zeldy na internetu, kteří se v tu chvíli obávali, že Ball nezná žádné hry ze Zeldy, a proto se nehodí na režii hraného filmu, ale v reakci na tyto komentáře to trochu rozvedl.

„Klid, lidi. Jsem jedním z vás,“ řekl Ball v reakci na zveřejnění klipu z rozhovoru na serveru IGN X/Twitter. „Právě jsem se od jednoho moudrého muže dozvěděl, že když jde o Zeldu, je nejlepší nic neříkat, protože se věci jen špatně interpretují.“ Připustil však, že v tomto případě se ve skutečnosti stal opak. „Soudě podle těch komentářů se to nejspíš stane, ať se děje, co se děje. Šmarjá.“

Ball v minulosti prokázal svou oddanost Zeldě, neboť 13 let před oznámením filmu skutečně na Twitteru napsal, že si přeje, aby byl natočen hraný film. „Nikdy nemohu ani doufat, že bych měl šanci ho režírovat,“ uvedl tehdy ironicky.

Legenda vývoje společnosti Nintendo, Shigeru Miyamoto, podobně diskutoval o Zelda filmu 10 let, ale i přes všechno to plánování a zvažování připustil, že zajistit úspěch bude stále „extrémně vysoká překážka“, kterou je třeba překonat.

O projektu, který byl ohlášen jako spolupráce společností Nintendo a Sony v listopadu 2023, je známo jen málo. Ball uvedl, že chce, aby šlo o „live action Miyazakiho“, čímž odkazuje na oblíbeného filmaře Hayaa Miyazakiho, tvůrce studia Ghibli a autora nesčetných anime klasik, jako jsou My Neighbor Totoro, Howl's Moving Castle, Spirited Away a další.

Stále však plánuje, že půjde o „seriózní“ adaptaci, která bude působit věrohodně, a dal jasně najevo, že ve filmu nehodlá příliš používat motion capture.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal RYAN DINSDALE z IGN US.

V tomto článku
Další podobné
Komentáře