Denník N

Ramazzotti z La Gazzetta dello Sport: Škriniar by sa do Interu nemohol vrátiť, ani keby chcel

Milan Škriniar. Foto – TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Andrea Ramazzotti je jedným z najväčším expertov na Inter Miláno. Píše o ňom vyše 20 rokov, v minulosti sa rozprával aj s Milanom Škriniarom, o ktorom pred druhým semifinálovým zápasom Ligy majstrov napísal aj veľký text.

Článok v La Gazzetta dello Sport má titulok: „V Interi Miláno bol oporou, v Paríži zažíva skôr neistotu: Smeruje Škriniar k letnému lúčeniu?“ Ramazzotti v ňom rieši aktuálnu neľahkú situáciu slovenského reprezentanta, ktorý po návrate z dlhodobého zranenia neodohral v štvrťfinálovom ani semifinálovom dvojzápase Ligy majstrov ani minútu.

„Je jednoznačné, že PSG získal Škriniara, pretože bol trhovou príležitosťou, určite nešlo o žiadnu vyslovenú túžbu trénera Luisa Enriqueho,“ hovorí Andrea Ramazzotti v rozhovore pre Denník N.

V rozhovore sa dočítate aj:

  • prečo si Ramazzotti myslí, že sa Škriniarovi nedarí a stal sa až štvrtým či piatym stopérom v tíme PSG;
  • prečo si myslí, že si Luis Enrique Škriniara nevybral;
  • prečo sa nemôže vrátiť do Interu Miláno, ani keby chcel;
  • koľko Škriniarovi ponúkal Inter pred tým, než podpísal zmluvu s PSG;
  • prečo si v Interi myslia, že to s rokovaniami o predĺžení zmluvy Škriniar nikdy nemyslel vážne.

Keď sme sa v lete minulého roka rozprávali v Miláne, povedali ste mi, že súhlasíte s rozhodnutím vedenia Interu Miláno, ktoré v roku 2022 odmietlo ponuku na 50 miliónov na Milana Škriniara od PSG. Hovorili ste o tom, že jedného z top päť obrancov na svete len tak nepredávate, keď chcete ukázať ambície. Stále si myslíte, že patrí k najlepším?

Milan Škriniar je stále jedným z najlepších obrancov v Európe. Možno už nepatrí k top päť, ako keď sme sa rozprávali, no stále má svoju hodnotu.

Viete asi, na čo narážam. V ostatných mesiacoch prekonal nepríjemné zranenie, po ktorom sa vrátil, aby sa prostredníctvom rozhodnutí trénera Luisa Enriqueho dozvedel, že je štvrtým či piatym stopérom v tíme. Čo sa stalo?

Po tom, čo štyri sezóny hral pod trénermi Antoniom Contem a Simonem Inzaghim v systéme 3-5-2, je preňho náročné prispôsobiť sa štvorčlennej obrane Luisa Enriqueho. Zároveň nezabudnite na kľúčovú vec, o ktorej sa často nehovorí:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Milan Škriniar

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie