Jak se stát královnou pláže i baru: Nejlepší doplňky pro letní sezónu

Jak se stát královnou pláže i baru: Nejlepší doplňky pro letní sezónu

Počasí nám dává znát, že čas letních dovolených už je za dveřmi. Co takhle svou fantazii ještě podpořit a vybavit se perfektními plážovými outfity? Stačí je jen přehodit přes plavky a můžete klidně vyrazit do města nebo restaurace bez nepříjemného převlékání. Dodají vám tolik potřebný komfort a ochrání před spálením.

Abyste byla královnou každé pláže, základem jsou jistě skvěle padnoucí plavky. Ale léto není jen o plavkách, je třeba si pohrát i s doplňky. Klobouky, šátky a košile zakryjí nedokonalosti, které nechceme dávat na odiv, a naši kůži ochrání před zrádným letním sluncem. Jaké sednou právě Vám radí stylistka Barbora Havlíková.

Vzhůru do Saint-Tropez. A ve slamáku

V poslední době se mu ženy trochu vyhýbají, a je to škoda. Ne nadarmo klobouk s velkou krempou patřil do elegantního dámského šatníku, i z obyčejného outfitu dokáže totiž vykouzlit parádu na úrovni. Stačí přes plavky přehodit kaftan, nasadit slamák, a hravě můžete vyrazit třeba až do Saint-Tropez. „Pokud patříte mezi milovnice ležérnější módy, sáhněte po pánském střihu klobouku, vycházejícího z klobouku zvaného Panama, který se skvěle hodí k džínovým šortkám a košili. Úspěch zaručen!“ radí stylistka Barbora Havlíková.  

Zdroj: H&M, Marks&Spencer

Bez multifukčního šátku ani ránu!  

Větší šátek, který se může stát téměř jakýmkoliv kusem oblečení, to je pareo. A to by nemělo chybět ve výbavě žádné ženy či dívky. Uvážete-li si ho kolem pasu nebo boků, v mžiku máte jednoduchou ale efektní sukni. Překřížíte-li ho za krkem, vzniknou vám lehounké plážové šaty. A právě tam, na pláži, ho využijete na maximum – poslouží totiž i jako deka, nebo si jím můžete chránit ramena, když už sluníčko moc pálí. 

Zdroj:  H&M, Calzedonia

Doplněk a pomocník na pláž i do města

Kaftan je naprosto dokonalý doplněk. Využijete ho jak pro plážovou módu, tak i v klasickém šatníku. Na pláži přehodíte košile a kaftany přes plavky, mimo ni je zavážete v pase na uzel a obléknete k denimovým šortkám. „Pokud je kaftan dost dlouhý, můžete ho nosit jako šaty, stačí přidat pásek pro dotvoření figury. Důležité je ale vybrat správný materiál, nejlepší jsou přírodní, jako len, bavlna nebo viskóza. Bavlněné košile pak vybírejte v provedení mušelín, která ochrání i citlivou pokožku,“ říká stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková.

Zdroj: H&M, Marks&Spencer

Palazzo široké kalhoty

Už několik sezón jsou velkým trendem široké kalhoty z volného materiálu, kterým se říká palazzo. A není se čemu divit, že se těší takové popularitě! Jsou totiž skvělým kouskem, který využijete nejen přes spodní díl plavek, ale který s tílkem nebo tričkem vykouzlí zajímavý, a hlavně pohodlný letní outfit. Vybírat můžete ze široké palety barev, materiálů i vzorů, právě ty vzorované skvěle svěží především jednobarevné plavky.

Zdroj: H&M

 

Síťovky? Na festival i k vodě

Jednoznačný trend letošního léta jsou síťované šaty. Nosí se hlavně přes plavky, ale dají se využít i na letních festivalech a koncertech třeba v kombinaci s džínovými šortkami a vrchním dílem plavek. Pokud patříte mezi ty odvážnější, zkuste si takové šaty vzít přes jednodílné plavky. Pak stačí přidat jen pásek, kovbojské boots a opravdový festivalový look je na světě.

Zdroj: H&M

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram