Král Karel III. při léčbě rakoviny ztratil chuť. Monarcha to přiznal válečnému veteránu

Král Karel III. v úterý při návštěvě Armádního leteckého muzea v Hampshire poprvé otevřeně promluvil o rakovině. Britský monarcha jednomu z veteránů prozradil, že během léčby ztratil chuť. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Při návštěvě Armádního leteckého muzea v Middle Wallop v hrabství Hampshire si pětasedmdesátiletý král Karel III., který v únoru oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina, promluvil s veteránem britské armády Aaronem Mapplebeckem.

ČTĚTE TAKÉ: Nejdřív „urážka“ od Karla III., pak řeč o stresu a smutku. Harry odjel hledat klid do Afriky

Jejich společným tématem se stala rakovina, konverzovali o vedlejších účincích léčby. Podle zjištění deníku Daily Mail se Mapplebeck britskému panovníkovi svěřil, že minulý rok musel kvůli rakovině varlat podstoupit chemoterapii, v důsledku čehož ztratil chuť. Monarcha veteránovi odpověděl, že se mu stalo to samé.

S králem Karlem III. do muzea přiletěl vrtulníkem i jeho starší syn a následník trůnu, princ William, napsal web The Independent.

Ačkoliv se svět o králově diagnóze dozvěděl už v únoru, Buckinghamský palác dosud blíže nespecifikoval, o jaký typ rakoviny se jedná. Veřejnost nebyla seznámena ani s podrobnostmi o králově léčbě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
nemoc rakovina královská rodina Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu král Karel III.