Hlavní navigace

Úložiště FastShare se dohodlo s Novou a Primou

14. 5. 2024

Sdílet

Zlatá labuť Autor: Zlatá labuť | Dramedy Productions pro TV Nova

Internetové úložiště Fastshare.cloud zajistí, aby na něm nebyla autorsky chráněná díla českých komerčních televizí. Televize výměnou za to ukončily soudní a exekuční řízení, která vůči FastShare vedly.

Součástí mimosoudní dohody je také úhrada nákladů na právní zastoupení TV Nova a TV Prima v souvisejících sporech. Bývalý provozovatel služby už je stanicím uhradil.

Technická opatření zabezpečují, že se na službě nebudou nacházet díla televizních skupin Nova a Prima a nebude je možné na ni ani nahrát. Seznam chráněných děl je průběžně aktualizován s ohledem na novinkové tituly nebo nové seriálové epizody. 

FastShare se s komerčními televizemi dohodlo v listopadu. Nyní uplynula zkušební lhůta, jestli dohodnutá opatření fungují. 

„Po půlroční zkušební lhůtě nyní vidíme, že naše požadavky jako nositele autorských práv nejsou nijak přehnané a je možné je bez problému plnit tak, jako to dělají provozovatelé služby Fastshare.cloud. V tuto chvíli se na službě vyskytuje naprosté minimum našeho obsahu a pokud nalezneme naše díla, která nastavená filtrace zatím nezachytila, operativně komunikujeme a filtraci společně postupně zdokonalujeme,“ sdělila Klára Brachtlová, prezidentka Asociace komerčních televizí.

„Internetové pirátství i nadále zůstává naší jasnou prioritou. Za nás tedy stále platí, že jsme připraveni jednat i s dalšími provozovateli internetových úložišť a společně nastavit takové podmínky a technická opatření, která zamezí nelegálnímu sdílení našeho obsahu,“ dodala Brachtlová.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).