Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Basketbal

Denver a New York zvládli piate stretnutia a vedú 3:2 na zápasy

Center Minnesoty Timberwolves Rudy Gobert (vľavo) a rozohrávač Denveru Nuggets Kentavious Caldwell-Pope počas piateho zápasu druhého kola play-off basketbalovej NBA v utorok 14. mája 2024 v Denveri. Foto: TASR/AP

Obhajcovia titulu z Denveru nedopustili scenár z prvých dvoch duelov série, na domácej palubovke tentokrát zvíťazili a to 112:97. Knicks si doma poradili s Indianou 121:91.

Washington 15. mája (TASR) - Basketbalisti Denveru a New Yorku sa v konferenčnom semifinále NBA dostali do vedenia 3:2 na zápasy. Obhajcovia titulu z Denveru nedopustili scenár z prvých dvoch duelov série, na domácej palubovke tentokrát zvíťazili a to 112:97. Knicks si doma poradili s Indianou 121:91.

Denver nasmeroval za triumfom Nikola Jokič, ktorý sa prezentoval výrazným výkonom aj vo svojom druhom vystúpení po zisku tretieho ocenenia MVP ligy v kariére. Tentokrát zaznamenal 40 bodov, 13 asistencií, 7 doskokov a 0 strát. Srbský pivot si cenu pre najlepšieho hráča základnej časti prevzal pred stretnutím priamo od komisára ligy Adama Silvera. "Dnes urobil pre nás všetko. Stačilo sa iba dívať a zabávať sa," pochvaľoval si po stretnutí tréner Denveru Mike Malone podľa AP.

Nuggets sa podarilo uspieť aj vďaka tomu, že ubránili Anthonyho Edwardsa. Líder Timberwolves mal v prvých štyroch zápasoch priemer 33 bodov, no v piatom sa dostal iba na 18. Najlepším strelcom tímu bol Karl-Anthony Towns s 23 bodmi. "Môžem sa iba smiať, čo iné sa dá robiť. Už po druhom zápase, keď sme viedli 2:0, som povedal, že Jokič je najlepší hráč ligy. Ukázal to v uplynulých troch dueloch a dnes predviedol niečo výnimočné. Bolo to iba o ňom, ja mu môžem tak akurát priniesť kvety," vyzdvihol protivníka Edwards.

V súboji Knicks - Pacers si zatiaľ obe mužstvá ustrážili domácu palubovku. Newyorčania hodili za hlavu debakel, ktorý dostali v predchádzajúcom meraní síl v Indiane a zvíťazili najmä zásluhou Jalena Brunsona. Rozohrávač Knicks po piatykrát v tohtoročnom play off prekonal hranicu 40 bodov, tentokrát nazbieral 44. "Hral úžasne, ale v prvom rade je to líder a tímový hráč. Premieňal jednu veľkú strelu za druhou, ale zároveň ochotne posúval ďalej loptu. To je jeho najlepšia vlastnosť," velebil svojho zverenca kouč New Yorku Tom Thibodeau.



NBA - 2. kolo play off

semifinále Východnej konferencie - 5. zápas:

New York Knicks - Indiana Pacers 121:91


najviac bodov: Brunson 44, Burks a Hart (11 doskokov) po 18 - Siakam 22, Turner 16, Haliburton 13

/stav série: 3:2/



semifinále Západnej konferencie - 5. zápas:

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112:97


najviac bodov: Jokič 40 (13 asistencií), Gordon 18 (10 doskokov), Caldwell-Pope a Murray po 16 - Towns 23, Edwards a Gobert (11 doskokov) po 18

/stav série: 3:2/