Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Frühauf pred Poliakmi: Skúsime využiť úseky, v ktorých pocítia únavu

Na snímke asistent trénera SR Peter Frühauf pred stredajším zápasom základnej B-skupiny Slovensko - Poľsko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave 15. mája 2024. Foto: TASR - Michal Runák

Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 15. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti využili utorok na oddych a v jeho závere pozorne sledovali vzájomný duel dvoch najbližších súperov. Lepšie ho zvládli Francúzi, ktorí si v zápase ostravskej B-skupiny MS proti Poľsku vytvorili náskok 4:0 a hoci nováčik elitnej kategórie v druhej tretine znížil na 2:4, napokon si pripísali cenné tri body. Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene a v dnešnom zápase (od 20.20 h) sa Slováci pokúsia využiť momenty, v ktorých súper pocíti únavu z dvoch náročných zápasov v dvoch dňoch.

Slovenský tím mal v utorok za sebou dva zápasové dni po sebe, v ktorých triumfoval nad Kazachstanom (6:2) a aj USA (5:4 po predĺžení). Voľno pred duelom s Poľskom padlo tímu vhod. "Mali sme individuálny tréning. Boli na ňom dvaja brankári, ktorí deň predtým nechytali a doplnili ich Viliam Čacho s Markom Daňom, aby sa udržali v zaťažení. Deň sme strávili pohodovo, boli sme sa spoločne prejsť a neskôr sme sledovali zápasy našich súperov Poľska a Francúzska," prezradil Frühauf pre TASR.

Pre Poliakov a Francúzov bol vzájomný duel dôležitý z hľadiska predpokladaného boja o zotrvanie v elitnej kategórii. Ten je pre oba tímy prvoradý cieľ a po utorku sú k nemu bližšie Francúzi. Tí majú zatiaľ na konte štyri body, Poliaci jediný a sú na poslednom mieste tabuľky. Nielen proti Francúzsku, ale aj v prvom zápase s Lotyšskom ukázali silu, keď trikrát viedli o gól a napokon prehrali až po predĺžení (4:5). "Hrajú oduševnene a majú veľkú podporu v hľadisku. Idú až za svoje možnosti a mimo svojej komfortnej zóny. Proti Francúzsku mali úseky, keď boli naozaj nebezpeční. S Francúzmi to vyzeralo naozaj zle, keď Poliaci stiahli skóre z 0:4 na 2:4, no dokázali to ustáť. My sa musíme pripraviť na to, že nejaké lepšie striedanie môže dvihnúť ich fanúšikov a hráči potom dlho pôjdu na tejto vlne," poznamenal Frühauf.

S tým, že by sa na Poliakoch mohla zásadným spôsobom podpísať únava z dôležitého zápasu s Francúzskom, príliš nepočíta. "Po tom, čo som videl nedávnu play off na Slovensku a v Česku, si myslím, že sa už búrajú prognózy o fyzickej sile a prípadnej únave. Mužstvo sa v určitom bode dokáže dostať do fázy, keď necíti bolesť. Preto nerád kalkulujem s tým, či niekto mal zápas alebo nie. Aj my budeme mať v zápase s Lotyšmi v nohách duel s Francúzmi a určite ho budeme chcieť vyhrať. Musíme byť opatrnejší v tréningových dávkach a budeme sa koncentrovať na zápasy. Poliaci sa v nejakých momentoch zápasu asi budú cítiť unavení a je naša úloha, aby sme to využili," uviedol Peter Frühauf.



/vyslaní redaktori TASR Martin Hrotek a Michal Runák/