Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Futbal

Dlhoročný Kloppov asistent Lijnders povedie rakúsky Salzburg

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Štyridsaťjedenročný Lijnders viedol krátko v roku 2018 druholigový NEC Nijmegen v rodnom Holandsku, okrem toho bol asistentom trénera v Liverpoole v rokoch 2015 - 2017 a od roku 2018.

Viedeň 15. mája (TASR) - Holandský futbalový tréner Pepijn Lijnders bude od novej sezóny pôsobiť na lavičke rakúskeho tímu Red Bull Salzburg. Dlhoročný asistent nemeckého kouča Jürgena Kloppa v Liverpoole podpísal trojročný kontrakt.

Štyridsaťjedenročný Lijnders viedol krátko v roku 2018 druholigový NEC Nijmegen v rodnom Holandsku, okrem toho bol asistentom trénera v Liverpoole v rokoch 2015 - 2017 a od roku 2018. Klopp v januári uviedol, že po sezóne odíde z Anfieldu a Lijnders tiež oznámil koniec v klube účastníka Premier League.

"V Pepijnovi sa nám podarilo získať ideálneho kandidáta na post trénera v FC Red Bull Salzburg. Je to skutočný futbalový odborník a svojimi kvalitami v oblasti rozvoja hráčov mal veľký vplyv na veľmi úspešné obdobie Liverpoolu. Rozhovory s ním boli veľmi úspešné a došlo k jasnej zhode na tom, ako chceme hrať, o čo nám ako klubu ide a kam sa chceme spoločne dostať. Ale v prvom rade urobíme všetko pre to, aby sme súčasnú sezónu dotiahli do úspešného konca," uviedol športový riaditeľ Bernhard Seonbuchner pre oficiálnu webstránku klubu.

Salzburg hľadá nového kormidelníka po tom, čo bol v apríli odvolaný Gerhard Struber. Na lavičke odvtedy dočasne pôsobí Onur Cinel. Salzburgu patrí pred posledným kolom skupiny o titul druhé miesto. V nedeľu potrebuje zdolať Lask a vedúci Sturm Graz musí prehrať proti Klagenfurtu.

"Som hrdý na to, že som sa stal novým hlavným trénerom FC Red Bull Salzburg a je pre mňa skutočnou cťou, že tu môžem byť. Po PSV Eindhoven, FC Porto a Liverpoole prichádzam do ďalšieho klubu so silnou štruktúrou a ešte lepšou akadémiou. Spolu s mojím asistentom Vitorom Matosom urobíme všetko pre to, aby sme klubu pomohli rásť vo futbalovom svete, ktorý sa neustále mení,"
povedal Lijnders.