Denník N

Vláda schválila stimul aj pre nové slovenské hydinárne ukrajinských podnikateľov

Slovenská výroba firmy s ukrajinským kapitálom EU Poultry. Foto - EU Poultry
Slovenská výroba firmy s ukrajinským kapitálom EU Poultry. Foto – EU Poultry

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Po prvých hydinárňach pri Galante chce firma s ukrajinským kapitálom EU Poultry stavať aj ďalšie v Bošanoch pri Topoľčanoch.
  • Vláda projektu priklepla daňové úľavy na rokovaní v Handlovej.
  • Nový závod si Ukrajinci postavia v susedstve najväčšieho konkurenta – topoľčianskej Hyzy v rukách rodiny Andreja Babiša.

Vláda Smeru vidí vo výjazdových rokovaniach, na ktorých schvaľuje aj investície do regiónov, volebné zisky. A tak ich organizuje stále častejšie.

Výnimkou nebolo ani stredajšie zasadnutie v Handlovej, na ktorom kabinet odobril daňové úľavy hneď pre dva nové investičné projekty v objeme 5,5 milióna eur.

Po rokovaní vlády postrelili premiéra Roberta Fica.

Z celkovej sumy získal jeden a pol milióna eur na rozšírenie svojho závodu v Pravenci pri Prievidzi kórejský dodávateľ automobiliek Iljin za to, že zamestná 50 nových ľudí.

No oveľa viac pracovných miest do regiónu prinesie druhý investor, ktorý od vlády získal úľavu vo výške štyroch miliónov. Hydináreň EU Poulty si v Bošanoch pri Topoľčanoch, odkiaľ pochádza aj premiér Fico, postaví úplne nový závod za 48 miliónov eur až pre 320 pracovníkov.

Zaujímavé je, že majitelia tejto firmy pochádzajú z Ukrajiny, s ktorou má vláda naštrbené vzťahy.

Viac o slovenskom úspechu EÚ Poultry

Firma s ukrajinským kapitálom podniká na Slovensku len od roku 2017, no za takto krátky čas sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Ficova vláda

Firmy

Priemysel

Ekonomika

Teraz najčítanejšie